måndag 5 december 2022

Carolina-kalender i mörkrets tid: 5

Men alltså - denna måndag är precis en sån där dag som man ba: skriva blogginlägg? Om IDAG? En så sällsynt mörkgrå, regnig och dyster decembermåndag?

Så jaha:

Välkommen till ännu en glamorös dag i utvecklingssekreterarens liv i storstadens nöjesvirvlar!

Den inleds av: grått kallt regn. Fortsättes i kall bil (fin bil, men kall) från Vismarlöv till Klågerup. Byter till bussåkande från Klågerup till Malmö, busshållplats Håkanstorp. Avstigning. Grått regn. Förbannat iskallt regn. Ny buss, en grön den här gången, två hållplatser längre fram (då slipper man regnet och kommer dessutom i tid till arbetslagsmötet som börjar 8.30 varje måndag). Arbetslagsmöte. Följt av APT (alltså Arbetsplatsträff för er som inte benämner avdelningsmöten med just den förkortningen). Följt av lunch bestående av uppvärmda rester från söndagens middag (fast det var lasagne så helt OK). Följt av... tadaa... promenad i mörkt grått iskallt jävla regn bort till Värnhemstorget. Bussåkande igen. Nu grön buss nr 4 från Värnhemstorget till station Linnéskolan ute i Limhamn. Därefter följer möte med diverse löst skolfolk, där mötet större delen av tiden består av att jag pratar om skolbiblioteksverksamhet och det lösa folket lyssnar och nickar och funderar över vad de ska laga till middag ikväll. Därefter (hurra): bussåkande igen. Grön buss igen (och som alla Malmöbor vet: de gröna bussarna stannar ofta och man får ha stort tålamod - egentligen går det snabbare att cykla, men när det är tvågradigt grått decemberregn så får det bli buss), nu åter från Limhamn till Värnhemstorget. Väntan i en kvart. Ja, det regnar fortfarande. Byte till nästa buss: nu en gul buss som (med något färre stopp men med väldigt många passagerare) tar oss från Värnhem ut till Klågerups busstation. Just det ja, vid hållplats Gyllins trädgård måste vi av okänd anledning alla gå av bussen, ut i regnet, över till en annan gul buss som väntar där, för vidare färd ut mot landsbygden. Fan vet vad som hänt med första bussen. Den har troligen fått en fis på tvären, eller blivit sur av regnet. Well. Ut i regnet i Klågerup, in i bilen (som är väldigt fin, men väldigt kall...) och så hem. Upp med datorn på bordet och svara på de mail som behöver svaras på pronto och som inte hunnit under dagen pga möte 1, möte 2 och långa möte 3. Ner med dator i ryggsäck igen, och dags för middagslagning. 

Så där, ungefär. Fast, alltså, det var egentligen en bra dag, för de där mötena var med trevliga människor. Men: regnet... Alltså. Decemberregn kan ju ta kål på allt roligt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar