Om mig

I Skåne lever Carolina: en helt vanlig, 47-årig människa med jobb, hus, sambo och två barn som är 13 och 15. Jag började skriva en bokblogg för cirka två år sedan och insåg snabbt att det var så mycket annat jag ville skriva om som inte hörde dit. Facebook är väl bra, men oftast vill jag skriva lite mer än de klatschiga 2-3-mening-formuleringarna som passar där. Så, det fick bli en blogg till: Carolina lever... Vet inte varför jag startat någon blogg tidigare - jag har väl legat under någon sten de senaste 15 åren eller så och trott att datorer bara var något jag kunde spela datorspel på. (OK - de är rätt behändiga att ha på jobbet också)

Jag kan inte kalla mig småbarnsförälder längre. Lite synd, för folk har sån förståelse för att man inte hinner med allt man ska då. Egentligen tycker jag det där är fel, för livet blir nästan ännu mer stressigt när barnen är mitt-i-mellan-stora. Visst, de klarar sig själva ett par timmar, kan själva fixa mellanmål och gå och duscha. Men - de ska köras till olika aktiviteter, fritidsaktiviteterna kräver ofta en hel del engagemang av föräldrarna, de ska göra sina läxor, de ska inte slå ihjäl varandra, de ska köras till och hämtas från kompisar...och så ska man bekymra sig för dem en hel del. Hur går skolan? Hur är det med kompisar? Är de ledsna? Är de glada nog? Är de för glada? (hmmm....lurt) Kommer de bli överläkare på kirurgen eller narkomaner på stan? Kommer de att bli lyckliga???

Så livet med barn och jobb och hus innehåller en del stort och smått. Oro, massor av glädjeämnen, ilska, ogräs, ostbågar, gråt, för lite sömn, lycka, tandagnisslan och ännu mer ostbågar (och därför alltså en hel del löpande i skogen).
(och böcker - men det tycker jag att jag skriver tillräckligt om i Carolina läser...)
Och det är det min blogg ska vara om. Alltifrån enormt stora frågor som varifrån alla bananflugor kommer från och huruvida gosedjur kan ha känslor, till sånt lappri som gymnasieval och vad som finns på andra sidan där rymden tar slut.

Vill du kontakta mig är adressen: landin.carolina-snabela-gmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar