fredag 23 maj 2014

Ett beställningsjobb

I morgon fyller sonen år. Och eftersom hans liv just nu i princip är fyllt av skärmar och datorspel av olika slag så är det bara det han vill ha i födelsedagspresent. Eftersom vi inte uppfattar hälften av alla de mystiska namn han hasplar ur sig på spel han vill ha eller kommer ihåg vilken plattform de ska vara till så får killen helt enkelt fortfarande skriva önskelista till födelsedagen.

Men det är den sista punkten på årets önskelista som oroar mig något.


Thorium, eller torium på svenska, är ett grundämne, som enligt wikipedia tillsammans med uran kan användas som bränsle i kärnkraftverk. Enligt Erik kommer det att vara framtidens energikälla nummer ett, för det har han (precis som med allting annat) "läst på nätet". (bibliotekarien i mig ska ta upp det här med källkritik lite mer djupgående med honom)


Uppenbarligen ska det bedrivas forskning på denna energikälla på övervåningen i huset på Vismarlövs bygata 12. Jag oroar mig något över strålningsrisken.

Är alltså aspirant på ett litet stycke torium. Hittade inget på vare sig ICA Maxi eller Kjell & kompani. Andra uppslag?

2 kommentarer:

  1. På ebay finns allt till bra priser

    http://www.ebay.com/itm/AGRELLITE-with-THORIUM-ACTIVATED-CALCITE-4-8-cm-KIPAWA-COMPLEX-CANADA-17823-/400708225359?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d4c12494f

    SvaraRadera
  2. Jamen, se där!
    Allt finns att köpa på nätet :)

    SvaraRadera