lördag 24 maj 2014

Erik Lennart 15 år


Idag är det femton år sedan den här trevlige killen gjorde entré i våra liv.

Vår femtonåring är en fascinerande blandning mellan vuxen människa och litet barn som man både måste krama och låta vara. Ibland samtidigt.

Erik är killen som funderar över livet och världen och över hur allting hänger ihop. Som kan ställa frågor som är helt omöjliga att svara på, utan förvarning, gärna vid frukostbordet ("mamma? vikten av en skugga måste ha ett negativt värde, eller hur?") 

Han är en kille som älskar ensamhet, långa promenader och dagar när ingenting är inskrivet i almanackan. Han är en av de smartaste människorna jag känner, och han har en enorm och intelligent humor. Och hans fantasi...ibland tror jag att hans egna världar är större och mer komplicerade än den vi själva lever i.

Att få vara förälder till denne kille är ett stort privilegium.

Det här gillar Erik: vaniljfudge, skymning, fondue, Charizard, chai te latte med mycket kanel och kardemumma på, att tassa upp ensam på morgonen och sätta sig och spela datorspel, löjligt stark mat ("manligt"), mustascher, red hot chorizo, Murre, att gå i morgonrock till långt fram på eftermiddagen, en skål med blandade sorters ostbågar.

Om man tror att Eriks högsta önskan till sin femtonårsdag var att få en moped - då känner man inte honom alls. Andra saker han inte gillar är ugnspannkaka, husbilssemestrar, nya situationer, lakrits, kalas.

Födelsedagen firar han på det bästa sätt han kan tänka sig - nedsjunken i sin saccosäck, spelandes ett nytt ps3-spel, på en ny tv (platt, större och oflimrande). Ikväll bjuds det på först fondue och sedan både blandade ostbågar och vaniljfudge. Det är lördag och det är inget som är inskrivet i almanackan. Livet är så där alldeles fantastiskt som det bara kan vara en femtonårsdag.
2 kommentarer:

  1. Fint! Skönt att han har föräldrar med vett att ge honom precis det han vill ha på sin födelsedag. Utom möjligtvis då radioaktiva grundämnen...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi avstod trots allt den punkten på önskelistan :)

      Radera