söndag 23 mars 2014

Sveriges tråkigaste väg?

Två helger på raken har jag nu tvingats genomlida väg 108 från Kävlinge och norrut (eftersom det har varit orientering på Söderåsen och det är helt enkelt väg 108 man kör då). Jag blir alltid på ett riktigt uselt humör av denna väg för den är så erbarmligt tråååååååkig.

Det finns liksom ingenting som är vackert eller kul. Det är åkrar runtomkring (den platta, trista sortens åkrar, så här års dessutom bara brungrå i färgen). Det är fula kraftledningar. Det är en ful järnvägsräls där det nästan aldrig kör några tåg. Det är ledsna hus som allihop ser ut som att de vill målas om eller lägga sig ner och dö. Det ligger fula saker i folks trädgårdar, bakom omålade staket och bilvrak. Fula hus ligger mellan vägen och järnvägen, med kraftledningen precis bredvid och grå ledsen åker i bakgrunden. Allting ser totalt övergivet ut. Det är grått, trist och ledsamt - till och med mitt i sommaren när naturen borde ha kul.

Inte blir det bättre när man kör igenom byarna heller. Det riktiga bottennappet är Teckomatorp (som iofs inte ligger på väg 108, tror det är väg 104 men det ingår liksom i köra-till-söderåsen-paket). Vilken kyrkogård som helst är muntrare och livligare än Teckomatorp. I Teckomatorp ser allting nedlagt och övergivet ut. Nerdragna persienner, blinda fönster, tomma trottoarer och nedlagda fabriksbyggnader (eller vad de är). Jag blir på dåligt humör bara av att skriva om det.

Teckomatorp...gaaah!
Det är så trååååååkigt - och varje gång vi kör denna väg (som är rätt ofta, eftersom det är väldigt fina skogar på Söderåsen) så hamnar jag direkt i akut grå-känsla.

Jag tror att detta kan vara Sveriges tråkigaste väg, faktiskt.

Möjligen skulle man till den titeln också kunna överväga E4:an genom Småland? Spikrak motorväg, platt landskap och så granskog på bägge sidorna av vägen? (det är inget fel med granskog, jag älskar att VARA i granskog, men när man kör förbi den i 120 km/h så blir det liksom bara...grönt)

Vilka fler vägar borde vara med och tävla om den icke åtråvärda titeln "Sveriges tråkigaste väg"? Vilken är din hatsträcka att köra??

4 kommentarer:

  1. Det finns en bit av E22 som vi kör på väg till stugan som känns så där förfärligt tråkig. Eller snarare några små hussamlingar som upolevs fallfärdiga, övergivna och i stort behov av någons kärlek. Minns aldrig vad ställena kallas, om de ens har något namn, för byar kan de knappt vara stora nog för...

    SvaraRadera
  2. Är det partiet efter Gårdstånga men innan Hörby??

    SvaraRadera