tisdag 27 oktober 2015

Detta är alltså "efter"-fotot


Studera noga detta hårsvall. Ägarinnan, hon under den lila hårslingan (ja, den är permanent lila fast det kommer att tvättas ur efter ett tag), ville slinga håret ljusare, klippa upp det och ur det så att det inte blev så tungt och tjockt som tidigare utan lättare att sätta upp. Mamman, numera med heltidslön och med känslan av stor rikedom särskilt den 27e varje månad, sa ja till detta.

Så idag lämnades en dotter hos hårfrisören vid 13-tiden, och hämtades 16.15. (Det tar TID att slinga ett hår som hon har!) Hela kalaset kostade 1250, och modern betalade och log - men tyckte inom sig att dotterns hår såg ut ganska väldigt mycket som före de där dryga tre timmarna och de ettusentvåhundrafemtio kronorna.

Men modern har i vanlig ordning fel, förstås. "meh, mamma... det är mycket ljusare nu. Och det är precis som jag ville ha det."
OK då. Bra. Det var ju ändå det som var meningen. Moderns dramatiska utflykter i frisyr- och hårfärgsvärlden i de sena tonåren behöver vi inte ta upp här, och nog skönt om dottern låter bli det svarta och brandbilsröda ändå?

2 kommentarer: