söndag 25 oktober 2015

Bilder från en Bornholmshelg

Jag och Håkan har varit på Bornholm över helgen. Vi har bott tillsammans med Evelina och Linus i en lägenhet i Gudhjems Feriepark (himla fin lägenhet, förresten, jag kan lätt tänka mig någon semestervecka där någon gång senare, gärna sommartid) och vi har sprungit orientering i Bornholms Höst Open 2015.
Det har varit hisnande utsikter, blöt skog, tunga backar (ja, Bornholm är backigt!), god pizza i Rönne, promenader längs med klipporna i Gudhjem, slappande i soffa, ätande av godis, väntan i duggregn, vidunderlig startplats vid en sjö, hämtmat från thailändsk restaurang och väldigt mycket mys. Allra mest känner jag nu att "vi måste hit igen!!".


Alltså - den här ölen? Svingod! Prova! Kommer från Bornholm - vi köpte en låda med olika sorter.
Evelina - lägenhetskompis

Här är orienteringstävlingens TC, och det ser ut som vilket svenskt TC som helst. Inte så konstigt - det var långt fler svenska löpare än danska på den här tävlingen.
Typiskt monster en orienterare kan stöta på.
Jag gick längs med klipporna från Ferieparken bort mot Gudhjem - så här fint var det.
Där längst bort ligger så downtown-Gudhjem

Gudhjems lilla fina bibliotek. Det håller öppet tisdag och torsdag eftermiddag - men har meröppet alla dagar 7-22 för dem med lånekort. Det hade ju inte jag, så fick nöja mig med att kika in genom fönstret. Bibliotek med havsutsikt...
Det här lilla thailändska matstället fick förse oss med lördagens middag. Mycket gott - och billigt! Maten jag fick för 59 spänn (röd curry med kyckling och ris, i mediumboxen) var så riklig att jag inte orkade äta upp allt.
Söndagens TC hade utsikt över de här klipporna - och de flesta löparna hade dessutom kontrollen som sitter bakom trädet där i mitten. Kul att titta på! (ja, det är en orienterare med i bilden om du kollar noga) Lite mindre kul var det när man själv skulle ta den där kontrollen, och hörde en klubbkompis hojtande "Heja Carolina!" bortifrån TC. Då blev jag helt nervös.
Söndagens karta - måååånga höjdkurvor och ganska ordentligt kuperat. Men rolig terräng! Kontroll 13 är alltså den som kunde ses från TC.
Lördagens karta - ett strikt rutnät. De små vägarna var dock både igenvuxna och översvämmade, så det gick snabbare att springa genom skogen. Jag upptäckte det redan på väg mot första kontrollen när jag plumsade i en pöl i ett hjulspår, och stod med vatten upp till låren. Så djupt vatten var det - på en väg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar