söndag 14 oktober 2012

Sköna söndag

Bästa stunden på hela dagen hade jag idag vid ungefär kl 13.34. Då hade jag varit ute hela förmiddagen och sprungit orientering. Fast det regnade. Fast det faktiskt åskade. Och fast att det egentligen hade varit väldigt mycket skönare att ha sovmorgon, sitta länge med frukosten och läsa varenda bokstav i tidningen. För vi är som vi är med den där orienteringen.

I alla fall. Klockan 13.34 satt Lisa och tittade på TV, Erik satt vid sin dator, Håkan satt vid sin dator (familjen Skärm - det är vi). Regnet öste fortfarande ner utomhus. Och jag...hade för en stund sedan sjunkit ner i badkaret, i underbart varmt vatten. Jag hade precis suttit och sett på och känt den underbara doften av en badbomb som brusade loss i badvattnet. Jag hade förnöjt tittat på alla godsaker jag bullat upp bredvid badkaret: uppskuren apelsin, russin, nötter på ett fat. Och en öl. En Staropramen. Älskar Staropramen.

13.34 hade jag hunnit bli helt uppvärmd i alla kroppsdelar, provsmakat apelsinen, russinen och nötterna. Och så blivit lite lagom törstig. Fattade alltså glaset med Staropramen och drack många, djupa, svala klunkar öl.Fatta att det var så gott att jag blev tvungen att blunda ett tag.

Sen plockade jag upp min bok, De brinnande knivarna av Patrick Ness och började läsa.

Skönare söndagsstund än så har jag faktiskt svårt att tänka mig.

6 kommentarer:

 1. Äpplet faller inte långt från trädet, Staropramen är min favorit också! maman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha - så det är genetiskt betingat, alltså!

   Radera
  2. Tänk att man t o m kan ärva ölsmak :-) Fascinerande. Den som kommer på hur det hänger ihop kan få nobelpris i medicin tror jag /Åsa

   Radera
  3. Tja, mina barn har ärvt mitt ostbågefrosseri. Och jag tror att det är för att jag åt så många ostbågar när jag var gravid (vilket leder mig till att fundera på vad min mamma drack när hon var gravid med mig...?)
   Får jag alltså nobelpriset nu?

   Radera
  4. Hm, jag drack billigt rödvin, ett glas varje dag (förfärligt!). Blev ordinerad det av min mamma (!!!)för att jag hade dåligt blodvärde och svimmade då och då. Rödvin skulle ha en positiv effekt, vete f-n om det hjälpte men jag drack inte rödvin under många år efter den pärsen. Men öl drack jag inte då, det har Mats lärt mig att tycka om.
   (OBS! Rödvinsintaget skedde innan det blev alkoholförbud för blivande mammor, man visste inte bättre då, på den tiden!) Maman

   Radera
  5. Det är märkligt hur rönen ändras för vad man ska äta och dricka (eller INTE äta/dricka) under graviditeten. Vin varje dag...

   Radera