lördag 6 oktober 2012

Kamelkantad framgång

Idag har jag och Lisa varit i Eslöv och sprungit stadsorientering. Det är roligt - det går fort och man måste hela tiden ha koll på kartan exakt var man är och var man ska. Smartaste vägen genom kvarteren vinner och det handlar om sekundstrider. Fast idag var det inte sprint-distans som det brukar vara när det är stadsorientering, eller parkorientering. Idag var det medeldistans och för att vara stadsorientering blir det ganska långa sträckor. Då gäller det dessutom att springa jäkligt snabbt men bara precis lagom jäkligt snabbt så att man inte får mjölksyra i benen under andra halvan av loppet.

Trodde ni Eslöv var platt? Haha, där tog ni fel. Eslöv har sina backar. Sina långa, sega backar som tar musten ur benen.

Men idag var det en mycket bra dag för Landin-Grubbs feminina hälft. Jag vann! Och Lisa kom fyra i sin klass (fast hon till och med läste kartan helt fel på ett ställe och sprang till kontroll 9 när hon skulle till kontroll 6 eftersom hon liksom läste kartan upp och ner - det blev en rejäl omväg...).

Dags för att fotografera resultatlistan igen, alltså (har aldrig sett någon annan som gör det, bara jag med ett stort saligt leende i ansiktet):


Och kamelerna då? Jo, för första och troligen enda gången under en orienteringstävling så gick det kameler och betade på träden (ja, de stod och gnagde på stammen) vid sidan av upploppet. Det låter helt galet, men här är bildbevis:

En av de galna hästarna ses i full galopp bakom bladen


Förklaringen är enkel nog. Eslöv är väl inte världens metropol men idag kunde Eslövs-borna gotta sig åt två arrangemang: nationell orienteringstävling mitt i stan, och så Cirkus Sydney. Cirkus Sydney hade brett ut sig på parkeringsplatsen precis intill där orienteringstävlingen hade sitt centrum med målgång, sekretariat etc. Jag kan bara tänka mig vad det har bråkats diskuterats under den gångna veckan när bägge parter upptäckte "dubbelbokningen" (man kan liksom inte boka en kommunal allmänning eller parkering, väl?).
- Vadå, ska ni slå upp en cirkus här? Nä, det går inte, här ska kanske 70-80 bilar parkeras på lördag förmiddag. Ni får vara någon annanstans. Vadå går inte? Vi kan inte flytta orienteringen, kartorna är upptryckta redan och banorna utgår härifrån. Vadå ni har också tryckt upp affischer och program där ni anger att cirkusen ska vara här...?
eller
- Vadå "ha en orienteringstävling här"? Orienterar gör man väl i skogen, det vet väl alla människor. Vadå "här har vi tänkt ha upploppet"? Nä, nä, det går inte för här i kanten på ängen slår vi upp våra djurstallar och hägnar in för här ska både kamelerna och hästarna släppas ut. Hur skulle det se ut om några hundra svettiga orienterare ska komma och skrämma upp dem?

Så det var kompromissernas lördag, det märktes. Vi ställde bilen en bit iväg, som en del av en mycket kreativ parkering på alla möjliga och omöjliga delar av en skolgård. En del av kamel/häst-betesängen hägnades in och blev upplopp. Hästarna fick förvisso tokfnatt och galopperade runt runt på ängen men kamelerna brydde sig inte det minsta om orienterarna utan betade alltså med upphöjt lugn på trädstammarna.

Och jag vann. Sa jag det, förresten?

4 kommentarer:

 1. Ah, därav bilarna på skolan. Såg dem på lite avstånd och undrade om vi var helt vilse på dagarna. Men vi mussade helt både orienterare och kameler.
  Grattis till vinsten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kamelerna bör du ha känt lukten av om du var så nära skolan så du såg alla bilarna...
   Synd att jag inte såg dig om du ändå var ute. Jag kunde flåshurtigt vinkat till dig när jag sprang förbi.

   Radera
 2. Ha det som ett mantra: Jag vann, jag vann, jag vann! Sen kommer du att vinna allt av bara farten. Maman

  SvaraRadera