tisdag 30 oktober 2012

Måndag i London

Idag har vi varit riktigt, riktigt turistiga av oss. Vi åkte till Green Park och hoppade på en Big Bus, en sån där dubbeldäckare utan tak för turister, med guide. Jag har aldrig åkt med en av dem förut och nu undrar jag lite varför. Vilket himla bekvämt sätt att se måste-turistvyerna och höra lite andra stories om gator, monument och arkitektur man aldrig vetat om förut! Vi bockade av massor av det som vi ville se på vår lista, och så återkommerkommer vi till de sakerna vi dessutom vill upptäcka mer.

Vi åkte väldigt länge (våra fötter tackade oss. Speciellt Håkans tå som han sparkade in i en stol i gårkväll och som kanske är sönder - tån alltså - speciellt den tackade oss) innan vi hoppade av bussen vid Tower of London. Detta är mitt femte besök i London men jag har aldrig varit inne i Towern förut heller. Det var väldigt mycket större än jag trodde. Väldigt många separata Towers med skilda utställningar. Väldigt glittriga juveler. Väldigt guldiga serviser. Väldigt många människor. Och korparna finns! Jag hade läst om Towerns korpar och sägnen kring dem i en bok men trodde inte att de fanns på riktigt. Men där spankulerade de omkring, och en av Beefeaters var en högste Raven-skötare som hade hand om dem. Där ser man. Erik köpte en gosedjurs-korp för såna kan man också behöva.

Sen gjorde vi något annat jag aldrig gjort förut vid mina Londonbesök (vad HAR jag gjort då, egentligen? Det kan man fråga sig...): åkte en av båtarna på Themsen från Towern hela vägen tillbaka till Westminster. Det var en väldigt pratglad människa i högtalarna här också, vilket var tur för nu hade det hunnit bli mörkt och hade han inte pratat så mycket så hade man inte vetat ett dugg om de skugglika olika byggnaderna vi passerade.

Vi har också fnissat oss igenom ännu en souvenirbutik (utan att köpa något). Där sålde dom angry-birds-MÖSSOR som jag och Lisa provade och blev fotade i. Men jag har lovat Lisa att inte lägga upp den bilden på bloggen. Ni får väl tänka er hur vi såg ut ändå.

Och så var det dags för Lisas mest efterlängtade sak på hela veckan: The Phantom of the Opera. Och den var väldigt bra. Fast inte lika bra som filmen (som hon sett hur många gånger som helst) blev betyget. Nähä.

Nu är vi hemma och är väldigt trötta. I morgon ska vi inte se så mycket. Tror vi. Inga bestämda planer än.

Fish and ships, förstås. Näringsriktig lunch. Väldigt god, ska tilläggas.
Den här killen kan helt omöjligt se någonting alls. Dessutom har vi listat ut att han har smugit in i-pod-lurar under pälsen.
Slinger-köerna till kronjuvelerna
3 minuter kvar på His Majesty's Theatre
Innan det satte igång. Sedan fick man förstås inte fota.
LGs, duvorna och Towern

4 kommentarer:

  1. Jag bodde där i tre månader men hann ju inte med hälften...;) Och nu är jag nyfiken på hur er tisdag och onsdag har varit! (jag är en flitig besökare på din blogg, ska du veta! Om än dålig på att kommentera...) Kram systeryster

    SvaraRadera
  2. Kära systeryster - du jobbade väl mest när du bodde här? Man blir så trött på kvällarna här av allt gående och stående och av att möta alla dessa tusentals människor. Hade jag varit tvungen att sköta ett arbete här också hade jag nog bara orkat sova när jag var ledig.
    Tisdags och onsdagsrapport är på g.

    SvaraRadera
  3. Jo tack... Plus att det var den varmaste sommaren på över 100 år (tänk 52 grader varmt i buss och tunnelbana och att gå till Hyde Park för att svalka sig!)! Så kanske inte så konstigt att det inte blev mer än typ The Globe...;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. The Globe, ja! Den har jag bara sett på håll, den kanske vi hinner med också. Vore kul!

      Radera