lördag 6 oktober 2012

Djupt i LogosQuiz-träsket

Jag trodde jag klarade av sånt där. Sånt som att hålla alla spel-appar på telefonen stången och bara ägna mig åt dem när jag hade behov av dem, typ vid väntetider och så. Jag vill inte att de ska stjäla en massa av min tid som jag hellre lägger på annat viktigt, som att läsa böcker.

Men förra helgen träffade jag min bror. Han visade mig "Logos Quiz". Man ska känna igen olika loggor. Det låter ju inte vrålupphetsande direkt men lite småkul. Så jag laddade ner. Och sen var det kört. Brorsor är farliga.

Nu sitter jag djupt i spelträsket igen. För de där jäkla loggorna, de biter sig fast. Ständigt återkommande funderingen är att "Jag har sett den där! Jag VET att jag har sett den där! Men vilka är det som har den som logo?" Och så skriver man in några andra lätta som man vet och så plötsligt knyts hjärntrådarna ihop för den där första och man kommer ihåg att "ja just ja, Nokia-connecting people, och hur svårt var det egentligen?" Hur kunde jag INTE komma på det första gången? Och så ska man stänga appen och göra något vettigt men ska bara kolla en sida loggor till för att se om man kan någon direkt. Och fastnar på nästa. "Jag har sett den där. Jag VET att jag har sett den där!"

 Man ser hur många loggor som helst varje dag, men tänker inte på det. Kolla bara in datorn, med alla program och websajter. Filmbolag. Bilmärken. Schamposorter. Öletiketter, cigaretter, godis, snabbmatsrestauranger...visst vet man egentligen att det finns tusen och åter tusen. Men att se dem i det här spelet - och ha så svårt för att känna igen även de enklaste - då fattar man hur många företag det finns här i världen. De svenska är inte ens med (tyvärr).

Hur ser då Logos Quiz egen logga ut? Så här:

5 kommentarer:

 1. Jag ska INTE ladda ner appen, jag klarar mig utan. Jag SKA inte ladda ner appen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har det gått många timmar...har du laddat ner appen än? ;)

   Radera
  2. Faktiskt inte. Glömde bort det. Men nu har jsg blivit påmind igen...

   Radera
  3. äsch... nu blev jag sugen också... /Åsa

   Radera