torsdag 17 december 2015

Bra sak 17: Bygga bokhög!

Jag har egentligen redan skrivit om läsning i de här inläggen där jag listar bra saker som gör livet värda att leva. Men som alla vet är böcker och läsning en så stor och viktig del av mitt liv att det måste skrivas om fler gånger, och på fler sätt.

Just nu gör jag en av de bästa grejerna som finns - jag bygger bokhög. Det där vet alla bokmalar vad det är, och i princip är det rent bokstavligen en hög av böcker jag bygger. Det är nämligen ledighetstider på ingång. Julledigt! Långa, lata dagar fyllda med något som nu känns som eooooner av lästid! Och jag plockar alltså ihop de böcker jag tänker att jag ska läsa i jul. Jag kommer säkert inte hinna att läsa ens hälften av dem, men det ska finnas många att välja bland, och gå och klappa på. (ja, ja, nu låter jag helt fnoskig, men återigen: alla ni bokmalar vet vad jag menar)

Lite pajar jag numera bokhögen genom att låta delar av den ligga i min Kindle. Det går att klappa på dem så lagom bra där... men där är bokhögsbyggandet omvandlat till att bläddra fram och tillbaka i min wish-list på amazon och veta att jag kan unna mig flera titlar från den. För att jag kan. För att jag har tid. 
3 kommentarer:

 1. Apropå att klappa på böcker, så skrev häromdagen en annan bokmal/nörd att hen efter att ha läst en väldigt bra bok på sin läsplatta, allvarligt övervägde att köpa boken i pappersformat därför att hen ville kunna gå och klappa/stryka boken över ryggen...
  M

  SvaraRadera
 2. Apropå att klappa på böcker, så skrev häromdagen en annan bokmal/nörd att hen efter att ha läst en väldigt bra bok på sin läsplatta, allvarligt övervägde att köpa boken i pappersformat därför att hen ville kunna gå och klappa/stryka boken över ryggen...
  M

  SvaraRadera
 3. Jag förstår precis den där känslan...

  SvaraRadera