torsdag 3 april 2014

Kvällsraffel i Vismarlöv

Det brukar inte vara så där värst mycket stimmigt kvällsliv i Vismarlöv. Inga ungdomar som hänger vid den icke existerande korvkiosken, inga flanerande turistgrupper. Inte mycket till folkliv alls, faktiskt.

Därför är det inte så konstigt att när det väl händer något annorlunda så flockas vi i fönstret och glor, likt vilken sensationslysten sysslolös skvallertant i de gamla pilsnerfilmerna som helst.

Ikväll var det en sådan kväll.

Utanför vårt hus står det en runsten. (ja, det är klart det är en gammal runsten, det är väl alla runstenar?) Ibland flockas det faktiskt turisthorder runt den (typ 2-3 stycken någon gång om året). Men ikväll var det några människor som verkligen hade riggat upp världens show (ja, jämförelsevis alltså) kring denna runsten. Det var kameror på stativ, någon dator, ett dieseldrivet elaggregat, höga manicker på ställningar som mest såg ut som högtalare, och runt detta rörde sig människor i tjocka overaller.

Det är då man börjar spekulera. Ska det spelas in film? Nej - inga som ens lite såg ut som skådespelare syntes i närheten. Nähä. Ska de "upptäcka" runstenen i Vismarlöv? Äsch - press, radio och TV verkade inte heller flockas i bakgrunden, så ...nä. Högtalarna på stativ, då? Är det kanske i stället extrakänsliga mikrofoner??


Aha! Spökjägare! De ska avlyssna och spela in Vismarlövsspöket med sin hyperkänsliga utrustning! (Tord Flintyxa, som irrar runt stenen kalla nätter eftersom han inte får ro i sin tusenåriga grav pga det där förargliga stavfelet han högg in i slutet på stenen när frugan kallade till middag) Eller - de tror att själva stenen ska tala och avslöja tusenåriga hemligheter? (...här låg en....bondby...)

Fast om jag slutar tramsa mig så är det självklart så att grejerna på stativ är riktigt starka lampor. Och att när de tänts så kan man ta snygga och effektfulla foton på Vismarlövsstenen. Så är det säkert. Men det är så mycket tråkigare. 


2 kommentarer:

  1. Men ändå. En fotomodell i byn. Inte illa!

    SvaraRadera
  2. Ja, jo, om man räknar själva runstenen som fotomodell alltså. Eventuellt också spöket Tord Flintyxa.

    SvaraRadera