måndag 21 april 2014

Haltebolink

Jahaja. Bara att gilla läget.

Jag var ute på Romeleåsen i förmiddags och sprang orientering. Livet lekte. Jag hade koll på vad jag höll på med och allt kändes bra med flås och springande och det där. Jag hade precis siktat femte kontrollen och skulle ta den där sista rushen fram till den.

Då trampade jag snett på en sten. Och det sa knak från fotleden.

Fan! Tänkte jag. Och sen hann jag tänka Göteborgsvarvet?! Berlin marathon?! Eller kanske det inte är så farligt? Jag kanske kan sätta ner foten igen och springa vidare?

Sen satte jag ner foten och tänkte inte så mycket mer än ajajajajaj... Springa vidare? Inte att tänka på. Hänga runt ett träd och försöka att inte svimma? Ungefär mer åt det hållet.

Satte mig sen på en sten en stund och tjurade och fick svimningskänslan att lägga sig. Det gjorde inte ondare än att jag kunde stödja på foten och sakta linka tillbaka till mål (fast det var ju ett par km dit så det tog tid).

Väl hemma med lindad fot gjorde det inte så ont längre så jag kände nästan att jag nog borde fortsatt att orientera hela banan. Var det inte lite mesigt att bryta?

Men nu. Nu är det kväll. Nu har allt som kan svullna runt fotleden svullnat och det gör ont så in-i-h... Och det var nog inte mesigt att inte springa färdigt i skogen. Det var nog rätt smart.

En veckas vila. Minst.

(Göteborgsvarvet 17 maj? Hur då, liksom??)


8 kommentarer:

 1. Åh nej, stackars stackars dig! Hoppas den läker fort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lindar, vilar och hoppas på det bästa.

   Radera
 2. Usch och fy, dessa jädrans skador, grrrrr, känner med dig! Hoppas det går bra och snabbt med läkningen. Kram Gunilla

  SvaraRadera
 3. Ja, du vet exakt och precis hur det är, Gunilla. Kram

  SvaraRadera
 4. Har du låtit en doktor titta på det? Rekommenderas. Krya på dig och var rädd om dig. Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, men så illa tror jag inte att det är. Har haft värre stukningar även fast det gör ont nu. (Orientering är en otäck sport...)
   Tack! och det ska jag.

   Radera
 5. Jag lider med dig! Fast nu är det som det är och jag hejar på snabb tillfriskning. Om du vill träna kondis utan att belasta foten kanske roddmaskin kan vara något under läkningen? Eller cykel? Eller hoppa på ett ben? Eller...

  Äsch - krya på dig!
  /AnnaB

  SvaraRadera
 6. Tack Anna! Hoppa på ett ben-varianten, kanske?

  SvaraRadera