tisdag 3 september 2013

Resa med lätt bagage

När vi åkte på semester med husbilen i tre veckor i somras så var det en hel del packning som skulle tryckas in i husbilen. Kläder för tre veckor (i och för sig hade vi tillgång till tvättmaskin andra veckan, men vi var tvungna att ha kläder för regnigt väder, väldigt varmt väder, kallt väder...man vet aldrig hur det ska bli i norra Norrland), väldigt många böcker, mat och smart köksutrustning att ta med, cyklar, orienteringsutrustning och träningskläder för fyra personer, datorer, laddare... vi höll på ganska länge med packandet och packlistorna och "får inte glömma det eller detta".

I morse läste jag om vad Barack Obama tar med sig när han ska ut och resa. Han har för det första ett följe på 600 personer med sig varav 250 är säkerhetsvakter av olika slag. Men de andra 450 - sånt som egna kockar, egen läkare som tar med exklusiva blodpåsar med Obamas blodgrupp, officeren som bär väskan med koderna för USAs kärnvapen och andra viktiga typer. Han har egna helikoptrar med, egna bilar och då framför allt "The Beast", den där limousinen som är gjord av tjockt stål och pansarglas.

Jösses. Det sätter liksom lite perspektiv på vår egen packning. Vi kanske till och med var lite lättvindiga som inte ens hade egna blodpåsar med oss. Helikopter hade vi inte heller någon. Men vi klarade oss rätt bra ändå, faktiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar