måndag 23 september 2013

Men titta IN i kameran, då! Le! ...nä, förresten, le inte.

Det har hänt en rolig grej. Jag har ju en blogg till, "Carolina läser..." där jag skriver om böcker. Nu har jag fått ett erbjudande att flytta den bloggen från en anonym plats på Blogger till att vara en fristående blogg under Litteraturmagazinet.se som har väldigt, väldigt många fler läsare än dem min lilla blogg ståtat med innan. Himla kul! Samtidigt som det är lite nervöst - jag lämnar min totala frihet och måste liksom förhålla mig till lite regler och ramar.

Men nu till det som visade sig bli mycket jobbigare än det verkade från början. Ska jag ha min blogg på Litteraturmagazinet så innebär det att jag ska visa mitt inte fullt så fotogeniqua (en helt egen böjning av det där adjektivet, tror jag) ansikte vid varenda jämra inlägg, puff och allting. Jag måste alltså leverera ett porträttfoto av mig själv. Tittande in i kameran. Mot vit bakgrund. Säkert med fönat hår och sminkade ögon också. Läskigt.

Jag kommer liksom inte undan med de där fotona jag brukar slänga in på Facebook och sånt där, foton där jag tittar åt alla möjliga håll utom just in i kameran. Svettiga bilder från när jag springer i mål på en orienteringstävling duger inte heller. I övriga situationer fastnar jag inte på bild. Kan inte titta in i kameran utan att skela. (jag är ju opererad, men de gånger min skelning fortfarande syns är när jag är full eller när jag ska bli fotad...) Herregud - det finns ju en anledning till att jag inte försökt slå mig på en karriär inom fotomodellbranschen! (ja, ja, kärleken till ostbågar är också en ganska tung anledning)

Jag har insett att det den här gången inte kommer att funka med att jag ställer mig mot en vit vägg därhemma och ber Lisa fota mig med Iphonen. Det är bara att gilla läget och kontakta en riktig fotograf. Samt att öppna den där inte-så-välfyllda-plånboken och betala för att proffset ska göra sitt jobb.
Vad gör man inte för sin bloggarkarriär??

10 kommentarer:

 1. Åh vad roligt 😊 klart du ska hoppa på detta, du som är en hejare på att skriva.
  Lycka till!
  Konkurrenten i skogen som saknade dig igår!

  SvaraRadera
 2. Wow, vad kul. Nu kommer du att bli en kändisorienterare. Väl?

  Allvarligt - jättekul, du skriver väldigt bra och förtjänar fler läsare!

  Glöm bara inte bort din orienterarkarriär när du susar runt bland goodiebags och och mingelpartyn ;-)
  /Anna B

  SvaraRadera
 3. Tack!
  Kändisorienterare...:D

  SvaraRadera
 4. Grattis, vad roligt! Apropå den läskiga fotograferingen; be fotografen att du får blunda ända tills hen ska trycka av (säger man så?). Det funkade bra för mig när jag skulle ta passfoto senast.
  Kram från den stolta mamman

  SvaraRadera
 5. Tack!
  Nä, blunda funkar inte alls för mig för när man öppnar ögonen far det skelande ögat iväg. Det är hemskt att sitta hos hårfrisörskan när luggen klipps och sedan slå upp ögonen och se sig själv in i spegeln. Det är också vid sådana tillfällen jag kommer ihåg varför jag inte satsade på fotomodellkarriären.

  SvaraRadera
 6. Jag tycker i alla fall att du är fin som du är, utan fönat hår eller smink. Med eller utan skelande öga är det ändå insidan som räknas <3

  SvaraRadera
 7. Tack Evelina!
  Jag tycker man borde uppfinna någon slags fotografering som dokumenterar insidan i stället.

  SvaraRadera
 8. Ojoj, ska man nu tvingas bli starstruck varje gång vi har bokcirkel... Grattis!

  SvaraRadera
 9. Tack Emelie! Jag ska skriva autografer till er!

  SvaraRadera