tisdag 17 september 2013

Lamentation över det meningslösa förstörandet av en brevlåda

O, Du (troligen) finnige ohängde tonåring som för kanske trettiofjärde gången i år har funnit det för gott att förstöra bibliotekets brevlåda där vi får dagstidningar:

Du kommer icke någonsin att finna något mer spännande i denna brevlåda än ett exemplar av Sydsvenskan och ett exemplar av Skånska Dagbladet. Skulle Du (mot förmodan) faktiskt vilja läsa dessa tidningar finns de att läsa gratis inne på biblioteket. Det är alltså helt och totalt meningslöst att bryta upp låset eller att försöka bända upp lådans sidor med hjälp av något verktyg.

Jag förstår så väl att livet inte är så rafflande en lördagskväll i Klågerup så att man kan tvingas att själv hitta på egna förströelser. Men jag förstår inte riktigt underhållningsvärdet av att böja upp luckan till brevlådan så att brevbäraren kan skära sig på kanterna när han ska lägga in tidningen? Eller att trycka in äppelskruttar, fimpar, öl, eller andra onämnbara kladdiga ting i brevlådan? Eller att mula igen låset med något riktigt kletigt som måste tas bort med lösningsmedel? Eller att använda Dig av brevlådan när Du ska öva dig på karatesparkar? Eller något av alla de andra uppfinningsrika metoder Du har använt dig av för att roa dig själv och andra vid skolans vändplats en lördagskväll, metoder där denna tidningsbrevlåda på ett eller annat sätt får utgöra ett offer eller en försökskanin eller bara ett allmänt medel för Dig att visa Din styrka?

Jag förstår inte underhållningsvärdet - eftersom det roligaste av allt ju måste vara stunden när den person kommer som ska hämta tidningarna från lådan och upptäcker kladdet, bucklorna, de ölindränkta tidningarna, inte får upp låset och allt det andra fantastiskt roliga? Och då är ju Du inte längre där och kan se på? Men det är nog så att jag inte förstår det roliga eftersom jag helt saknar humor och Du är en av våra större (men ännu inte upptäckta) komiker här i landet.

Nu över från lamentationen till en vädjan:

Kan Du inte bara helt enkelt ge fan i att förstöra vår brevlåda?

Din, din, din.....odygdspåse!!

4 kommentarer:

 1. Usch vad trist och onödigt och otroligt... dumt. Sätta upp denna text på nämnda brevlåda kanske, så att budskapet når fram. Kanske förkortad i korta utrop eller bilder så att vederbörande förstår.

  SvaraRadera
 2. Kanske bara näst sista meningen tillsammans med en bild på en elak dödskalle?

  SvaraRadera
 3. Ja, det blir nog bäst, den meniningen kanske f*n-skapet begriper i allafall. Lamentation, vädjan och odygdspåse är nog obegripliga ord för vederbörande. Tråkigt, tråkigt med dessa "UPA-människor" (utan-personligt-ansvar), eller "skitmänniskor" som en viss präst uttryckte det vid en julavslutning i skolan. Han kom för sent p gr av att några slika människor hade haft det stora nöjet att skära sönder däcken på hans cykel, dessutom hade de stulit sadeln. (M)

  SvaraRadera
 4. Nu SKULLE jag ju kunna dra ett smaklöst skämt om nunnor och sadellösa cyklar - men det gör jag inte för jag är väluppfostrad. Till skillnad från de där UPA-människorna.

  SvaraRadera