tisdag 23 juli 2013

Skrivet på Tredje Dagen, sålunda Vilodagen

Orienteringsguden kände sig rastlös och uttråkad. Han kom på att han skulle skapa något. På dag 0 skapade han Team Sportia-tältet, gick in och shoppade loss som om hela världen skulle gå under i morgon, kom ut med överfulla kassar och kände att han behövde skapa något mer. Han hade köpt på sig så mycket kläder att han kunde springa i olika outfits i fem dagar, och behövde visa upp sig. Så Orienteringsguden skapade O-ringen, och kände på sig att det var gott.

På första dagen skapade O-guden orienteringsskogarna med de toksvåra kontrollerna, myllret av kontroller med snarlika kodsiffror och ävenså myllret av orienterare med färgglada kläder och bekymrade rynkor i pannorna. De sökte efter kontrollerna och yttrade visa ting som "men vafan...152? Var är då 154?"

Andra dagen skapade han vägarna till start och höll på ganska länge med det, så att de blev rejält långa. På samma gång hade han alltså skapat Uppvärmningen Till Start och var ganska nöjd med sig själv. När han besåg de långa oändliga mängderna med människor på väg till start skapade han även Bajamajestationerna och Vätskestationerna. Och det var gott.

På tredje dagen skådade O-guden sina ömma fötter fulla med skavsår från de nya skorna han på dag 0 köpt i Team Sportia-tältet, och såg att det inte var fullt så gott. Alltså skapade O-guden på tredje dagen Vilodagen på det att alla orienterare må sitta stilla och begrunda sin kropps skröplighet och sina misstag i skogen.

På fjärde dagen skapade O-guden duscharna, eftersom O-ringen nu börjat lukta ganska illa. Samtidigt skapade han det geniala systemet Två-delar-på-en-dusch (du duschar och jag står och fryser med schampo i håret. Obs! Kan mestadels beskådas i damernas dusch). Han skapade även den fiffiga sällskapsleken "hitta sin ryggsäck bland tusen andra ryggsäckar när man kommer ut ur duschen och fryser och är hungrig".

På femte dagen (och alltså fjärde etappen av O-ringen) behövde O-guden lite underhållning tyckte han. Därför skapade han De Duktiga Orienterarna samt Elitklasserna. Dessa orienterare skapades med starka lårmuskler och vinnarskalle, och undantogs givetvis samtliga från naturlagarna på det att de må flyga uppför backar, alltid trampa rätt på stenar eller aldrig må skada sig när de hoppar nerför en brant samt aldrig må sjunka särskilt djupt i myrar eller kärr.

På sjätte dagen och efter avslutandet av O-ringens femte etapp skapade O-guden Eftertanken och Viljan att berätta vad man gjort i skogen. Alla orienterare sågs sedan para ihop sig två och två över kartor, pekandes med fingrar. Man kunde höra meningar som "Här var jag", "Siktade på branten där men kom hit. Tror jag. " eller "Jag var rätt men kartan var felritad." Efter en stund insåg O-guden att han inte var färdig utan skapade ävenså GPS-klockan och QuickRoute så att alla orienterare må överbevisas om att de varit där de icke trott att de varit.

På sjunde dagen kunde inte O-guden skapa vilodagen, ty den hade han redan förslösat i början på veckan. I stället skapade han Hemfärden, Hoppackandet av försvunna grejer samt Längtan efter Tvättmaskinen Där Hemma på det att alla orienterare åter skulle skingras över hela landet och bege sig till sina egna hem.

2 kommentarer:

  1. Hur många fästingar skapade han som alla de där orienterare skulle tampas med? Hmmm... En fråga som dök upp i mitt huvud nyss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ah, men det var inte orienteringsguden som gjorde fästingarna. Det var en annan liten elak kille med horn i pannan som skapade dem, och björnbärsriset, och brännässlorna.

      Radera