fredag 12 juli 2013

LGs på Sverigesafari

Husbilen står framkörd. Hela kvällen har vi sprungit ut och in mellan hus och husbil och packat grejer. Orienteringsskor, solkräm, nagelsax, väldiga mängder böcker, stövlar, fiskegrejer...

I morgon drar vi iväg på äventyr. Från vårt södra Skåne ska vi köra till Boden. Först till Stockholm, därefter längs med kusten upp till Boden dit vi ska komma på lördag om en vecka. Stanna mycket på vägen, se på vackra vyer, bada och uppleva kul saker. Läsa. Sova. Och sånt där.

Sen springer vi orientering i Boden en vecka för där är det O-ringen - årets bästa orienteringstävling! Och då har vi hyrt en stuga (eller, ja, det var en stuga men värdparet bytte ut stugan mot sitt eget hus, så nu ska vi bo i hus fast till samma kostnad som vi hyrde stugan för). Husbilen får stå parkerad utanför och vänta lite.

När orienterandet är avklarat nästa lördag igen så kör vi hemåt. Nu först lite norrut, för jag vill äntligen se Kiruna efter att ha läst Åsa Larssons böcker. Visst, en liten omväg på 40 mil eller så, men när man ändå är i krokarna? Från Kiruna kör vi via inlandet söderut. Lappland, Vilhelmina, Jokkmokk, oändliga vildmarker. Vi tänker ta en hel vecka på oss att komma hem också.

Så tre veckor ska vi vara iväg. Bloggen följer förstås med. Vi hörs!

4 kommentarer:

  1. Låter härligt, ha det så skönt! Glöm inte att ta vägen förbi "Lapp-porten", den är så vacker! (M)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej så långt norrut kör vi inte. Men vi har sett Lapporten när vi varit i Björkliden.

      Radera
  2. Åh, härligt! Ha en superfin resa!

    SvaraRadera