söndag 24 maj 2020

21-åringar

Idag har vi firat Erik, som fyller 21 år. Han kom hem igår kväll så han kunde sova här i natt och bli sjungen för idag på morgonen. Lisa, som sov borta i natt efter sin studentbal (foton kommer har det lovats) tassade upp på egen hand där hemma hos klasskompisen, hittade frukost och körde hem så hon kunde vara med och uppvakta sin bror. Så ja: ännu en gång fick vi sitta hela familjen på golvet invid Eriks säng och se på när presentpapper revs upp av lelle gossen. Fint det.

Sedan firade vi vidare med chokladtårta, och ännu lite senare med middag på Pinchos. Himla bra sak nuförtiden när vi går ut och äter: Lisa dricker inte alkohol, och Lisa har körkort. På Pinchos har de ungefär den maten de brukar ha, men drinklistan är kul och vi som inte körde bil testade nya sorter. Jag något orange och passionsfyllt, Erik något rött och somrigt och Håkan drack beprövade GT. Jag och Erik tog dessutom kaffedrinkar efter maten. Sedan guidade vi Lisa jättebra när hon skulle köra genom smågatorna i Lund hem till Eriks lägenhet där vi lämnade honom, hans nya kaffekvarn, datorhögtalare och lilla hög med nya spel till Ps4.

Sak vi förundrades över idag: Mina föräldrar var 53 år när Erik föddes, alltså lika gamla som jag är nu. Jag får dock vänta på första barnbarnet, hävdas det med bestämdhet. Erik funderade vidare: "de måste ju ha varit jätteunga när de fick barn?" Ja, just det: de var 21 år då. Precis som födelsedagsbarnet självt är nu...

Andra fakta om födelsedagsbarnet: han har ont i knäet eftersom han har sprungit lite för långt och ofta och nog överansträngt det lite. (modern ordinerade VV, dvs Voltaren & Vila) Han lagade porchetta till middag häromdagen bara för att han ville prova om han kunde. (ja, jag fick också googla vad det var) Och han har en internetuppkoppling som är ungefär 200 gånger så snabb som den vi har ute på landet. (Vi har endast en förhoppningsfull fiberkabel som sticker upp ur trädgårdslandet, oansluten, sedan två år tillbaka eller så.) Och, ja just det: han har levlat upp sitt boende från ett rum utan fönster till ett rum med fönster. Och nu har han alltså burit in en kaffekvarn i boendet och blir troligen hyllad som en hjälte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar