onsdag 14 mars 2018

Lite onsdagsjubel som motvikt till gårdagens gnäll

Jag Är Så Himla Nöjd Med Mig Själv. För:

Sketen onsdagsförmiddag. Den slitna och bittra bibliotekarien vaggar runt i sitt bibliotek och muttrar över sina förlorade datafiler. Morrar åt allt och alla och är inte rolig att ha att göra med. Då får hon en IDÉ. Tänk om...? Kastar sig på telefonen.

IT support Landskrona stad: Hej, hur kan jag hjälpa dig?

Ivrig bibliotekarie: Hej! Carolina på Häljarpsbiblioteket här! Nu i och med datormigreringarna blev jag ju av med alla mina datorfiler, det vet säkert inte du men det finns ett ärendenummer och...

IT-människa, som säkert fick upp en varningssignal på sin datorskärm när det var just det bibliotekets telefonnummer: Ja, jag känner till det där, och vi har inte hunnit titta på det än men ska göra det så fort det finns tid.

Bibliotekarie som INTE vill bli avspisad: Men jag har en idé!

IT-människa som vill avsluta det här och/eller lämpa över på Någon Annan: Jag ska kolla här om jag kan sätta in P.. på det här ärendet och...

Bibliotekarien, med högre röst: Men det kanske inte behövs! För jag tog ju en backup på alla mina filer? Och lade dem i en mapp på den gemensamma servern i kommunen? Och där låg den under flera dagar förra veckan tills jag tyvärr flyttade tillbaka den eftersom jag trodde att migreringen var klar. Men - går det inte att hitta någon slags backup av den servern för förra veckan, och är inte det lättare än att hitta den där användarprofilen för biblioteket som inte finns kvar efter migreringen?

IT-människan, som nu äntligen LYSSNAR: Hm. Var hade du lagt filerna, sa du?

Bibliotekarien rabblar sökvägen på kommunens gemensamma server. IT-människan hmm-ar, öppnar upp bibliotekariens dator för fjärrstyrning, öppnar mappen bibliotekarien yrar om: Så här. Man kan kolla tidigare versioner för den här mappen.

Bibliotekarien, nära nervsammanbrott:  Ja? Ja? Filerna låg där i ondags, kolla en av versionerna för 7 mars...!

IT-människan: Den här mappen? Märkt CL?

Bibliotekarien, nära Nirvana: JA! DEN!

IT-människan: Ska kopieras ner till din egen användarprofil? Här?

Bibliotekarien: JA!

Windows: Kopiering pågår, beräknad återstående tid: 45 min.

IT-människan: Så där ja. Det här lär ta en stund. Men nu är de på väg. Kan jag avsluta det där ärendenumret nu?

Bibliotekarien, som ser alla bokutlåtanden och loggfiler och utkast och idéer och telefonnummer och allt, allt, allt rinna tillbaka på plats: Ja, det kan du, och stort tack för hjälpen. Tack!


Tänk att man kan bli så glad för ett ganska stort antal megabyte datafiler! Att bli så lycklig av att dubbelklicka på en mappsymbol... och hitta det innehåll som borde finnas där. Hurra!

6 kommentarer:

 1. Jag började nästan lipa av glädje för din skull när jag läste detta!!! Gud vad skönt!

  SvaraRadera
 2. Åh, gulle dig... <3 <3
  Ja, det är så vansinnigt skönt! Nu har jag tagit säkerhetskopia på mina allra viktigaste filer och lagt på min egen Dropbox. Också. För säkerhets skull...

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt helt enkelt!!! Hurra! Grattis!! Åsa

  SvaraRadera
 4. Tack! Och ja, helt fantastiskt och så skönt när vardagen funkar som den ska. Man lär sig att bli glad för små praktiska ting :)

  SvaraRadera