söndag 27 oktober 2013

"Hjälp Carolina att fira hennes födelsedag"

Att fylla år kan vara alldeles förträffligt - om man bara ser till att låta bli sånt där som att ha kalas och därför vara tvungen att städa och laga mat och vara trevlig och sånt jobbigt. Jag har gjort sånt jag tycker om idag på min födelsedag.

Allra först fick jag presenter från min fina familj. De hade varit finkänsliga nog att köpa exakt de saker jag hade önskat mig av dem, och alltså blev jag mycket nöjd. Nya tofflor som jag kan gosa runt med när toffelsäsongen börjar om några veckor. Ny bodybutter från Bodyshop - lite vardagslyx och sånt jag älskar. Och så operabiljetter, faktiskt. Det hade jag önskat, så att jag och Lisa kan gå och höra någon fin opera. Nu blir det La Bohème till våren.

Därefter såg min finkänsliga och fina familj till att raskt äta frukost medan jag såsade runt och gjorde annat (jag är specialist på att göra det helgmorgnar när vi inte ska någonstans) så att jag sen fick hela frukostbordet för mig själv, kunde bre ut alla tidningsdelar framför mig och äta frukost läääääänge.

Jamen, skönt, va?

Och sen plingade det på dörren, och utanför stod ett blomsterbud med en gigantisk blombukett från min Gotlands-familj. Helt underbar!


Kalas var alltså uteslutet - men äta gott vill man när man fyller år, så alltså åkte vi in till Elysée och åt fondue (familjen LGs gemensamma favorit-nom-nom). Svärföräldrarna kom också med, det var planerat. Vad som inte var planerat och som var en överraskning till mig från min finkänsliga och fina familj var att min mor och hennes man också satt vid restaurangbordet när vi kom. Ditresta från Kalmar bara för min skull, och bara för att överraska. Fint!


Presenter hade de med sig också. Min mors egenhändiga teckningar av Erik och Lisa:

Hm, ja, de heter Suddig 1 och Suddig 2. Ljuset var väl inte det allra bästa vid fotograferingstillfället.
Lägg sen till det här med den moderna tidens gratulationskort - alla gratulationer man får på Facebook när man fyller år. Den första plingade in strax efter midnatt, och sen blinkade telefonen hela dagen av alla nya facebookuppdateringar. Tänk att man kan bli så himla glad för en massa korta "grattis på födelsedagen" - men jag blir verkligen det! (och jag försöker återgälda med att gratta andra på fb när de fyller år, om jag kommer ihåg det)

Tack, finkänsliga och fina familj, jag älskar er! Och tack, alla andra för att ni har gett mig en bra födelsedag!

2 kommentarer: