torsdag 17 oktober 2013

Det här är INTE en bok för dig? Ska försöka med den nästa gång.

Jag läser ju mycket. Och jobbar med böcker. Och skriver om böcker. Och lånar ut böcker till folk som kommer till biblioteket. Och tipsar dessa besökare om böcker.

Men en person finns det jag aldrig, aldrig kan tipsa om en bok. Min oäkte make.

Det är ett idiotsäkert sätt att få honom att aldrig, aldrig någonsin ta upp en särskild bok - att jag rekommenderar den till honom. Aldrig ens andas om att "den här tror jag du skulle tycka om", eller "den här är så himla bra, du bara måste läsa".

Jag har ingen aning om varför - det är väl en särskild märklig gen han har. Han läser mycket. Thrillers, polisromaner, sånt. Ibland kan jag använda mig av honom och hans läsvanor när jag jobbar: "nej, jag har inte läst den själv, men min sambo har läst hela den där serien och gillar den mycket".

Och just nu läser jag Jo Nesbös deckare om Harry Hole mycket bara för att Håkan säger att de är något av de bästa han har läst.

Själv läste jag nyligen Adler-Olsens serie om avdelning Q, och tänkte att det här är verkligen något för Håkan. Och så råkade jag tyvärr säga det till honom (att jag aldrig lär mig). Nu är liksom hela den serien bränd för honom. Ska inte läsas.

Tur att skolbarnen läser det jag sätter i händerna på dem, i alla fall. Så att jag får fortsätta gå runt och tycka att jag är duktig på det där med boktips.

6 kommentarer:

 1. Åh! Inte missa avdelning-Q serien, jag älskar den torra humorn som förekommer där. Mycket upplivande i den annars så dystra genren som nordiska deckare är (bra, men dystra).

  Om man önskar boktips ska man hoppa in på bokbloggen då? (Det kanske är en betaltjänst?)
  /AnnaB

  SvaraRadera
 2. Då ska man definitivt kolla in på bokbloggen! (betaltjänst, nej... - det är något jag drömmer om som en gyllene framtid: tänk om jag kunde försörja mig på min blogg:))
  Där kan du kolla mina litteraturlistor från 2012 och 2013för tips. Sen skriver jag mest på Litteraturmagazinet.se nuförtiden, kolla här:
  litteraturmagazinet.se/carolina-landin
  Hela LitteraturMagazinet är ett enda boktipsande, faktiskt. Väldigt gratis. Men min blogg där är förstås viktigast och bäst :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att få svart på vitt här i kommentarsfältet att du inte drabbats av storhetsvansinne eller så av din bloggflytt...

   Radera
 3. Hur menar du nu? Min blogg var väl viktigast och bäst långt innan jag flyttade den? Det tyckte jag och alla mina tre läsare. Och mamma.

  Helt ärligt är nog storhetsvansinne det minsta jag fick av att flytta bloggen - nu känns det lite som att jag försvinner i mängden av personer som skriver på samma sajt, plus att jag inte har någon som helst koll på besökssiffror. Förut visste jag i alla fall om fem personer hade läst mitt inlägg - nu vet jag inte ens om mamma gör det...

  SvaraRadera
  Svar
  1. ;) Du kan lita på att jag läser iaf!

   Radera