fredag 18 maj 2012

Lisas väggar

När Lisa var liten och precis flyttat in i sitt egna rum så målade vi Astrid Lindgren-figurer på hennes väggar. (Bilder på laptop förstorades med hjälp av projektor upp på väggarna och så ritade jag av konturerna med blyerts. Sen målade vi ytorna med hobbylack och fyllde i konturerna med svart tuschpenna. Erik har seriefigurer på sina väggar.)

Nu fyller hon strax 11. Än har hon inte sagt ett ord om att det är barnsligt att ha sagofigurer på väggarna, men däremot har hon pratat om att måla om väggarna i olika färger, fast lämna det vitt runt figurerna och sedan hänga ramar runt. Det kan bli fint. Fast jag gillar mest när väggarna är helt vita runtom.

Nu tänkte jag att jag fotar dem som de är nu, för att minnas hur det såg ut om nu väggarna målas om i framtiden.

Madicken och Lisabet

Världens bästa Karlsson
Pippi

Rumpnissarna. Tveklöst den som tog längst tid att göra!

Emil

Tjorven och Båtsman

Mio min Mio

Lotta (eller Lisa...) på Bråkmakargatan, och så Nils Karlsson Pyssling som vaktar dörren där nere

5 kommentarer:

 1. Nej, snälla! Måla aldrig över bilderna, gör inte det! De är så fina och tänk vad mycket arbete som ni lagt ner, särskilt på rumpnissarna. De är ju riktiga konstverk. Maman

  SvaraRadera
 2. Om jag får bestämma ska bilderna vara kvar tills huset faller ihop...

  SvaraRadera
 3. Hoppas att du får bestämma! Maman

  SvaraRadera
 4. Är det du som har målat dem? Kan man i så fall hyra dig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är jag som har målat dem. Men nej, hyra mig kan man inte. Däremot får man gärna använda idén - man behöver egentligen inte vara särskilt duktig på att måla men man måste vara väldigt, väldigt noggrann... (och tålmodig).

   Radera