söndag 13 september 2015

Saker jag funderat över idag

Alla som känner mig vet att jag brukar försvinna iväg från verkligheten då och då. Stirra drömmande rakt fram och vara på utflykt inne i mitt eget huvud. Vilka saker är det jag har funderat över idag, då? Många! Men några av dem:

  • Däcktrycket på Subarun, som tydligen bör ligga på runt 2,4 enheter-däcktryck-mäts-i-som-jag-inte-vet-vad-det-heter. Däcktryck är intressanta grejer, minsann. Ännu intressantare är sambons åsikter om dem, uttalade samtidigt som han står och fyller på luft i ett av sagda däck tidigt på morgonen på väg till en orienteringstävling. "Du, däcktrycket här är på 0,7. 0,7! Hur har du kunnat köra runt på det i flera dagar utan att märka något??
  • Om det möjligen bor något ganska stort djur i min byrålåda där jag förvarar träningskläder. Ett djur som livnär sig på att äta upp hela sportbehåar och strumpor, eftersom dessa aldrig ligger där när de borde ligga där. Åtminstone inte just den sportbehån jag ville ha, eller strumporna i just den modellen.
  • Det här med avloppsrensning. Att det är extremt dålig avrinning i avloppet i köksvasken och har varit så ett tag nu. Att jag nog borde ta tag i att rensa det där jämra avloppet idag. Ordentligt alltså, med nedtagande och rengörande av rör undertill (brukar hjälpa). Eller om det kan skjutas upp någon dag till. Eller några dagar.
  • Författaren Laini Taylor. Henne funderar jag på väldigt mycket just nu. Det är inte så att jag håller på att läsa hennes böcker - nä, för det gjorde jag förra sommaren. Nu är det så att hon ska komma till bokmässan. Och på söndagen ska hon vara med i en kort (20 min) workshop på Ung scen. Och det är jag som ska vara moderator för den där workshopen. På engelska. Och jag vet inte riktigt ännu hur jag ska lägga upp den. Och jag är nervös för det här och ångrar att jag tackade ja.
  • Elbilar funderade jag ganska länge på. Nämligen körde framtiden om oss på motorvägen i form av en svart, smäcker Tesla. Vi körde i 120 km/h. Den kanske i 130? Ljudlöst.
  • Hur det låter när en mus knaprar på den lilla hasselnöten musfällan uppe på köksskåpen är gillrad med - utan att fällan löser ut. Knaperiknaperiknus...
Tesla Model S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar