lördag 22 augusti 2015

30-årsfirande vid havet

Förra helgen var vi i Kalmar och firade min bästa lillasyster Idas 30-årsdag. Hon har uppenbarligen hand med vädergudarna som snällt levererade den sol hon hade beställt.

Allra först på lördagen ville Ida att vi alla skulle äta hotellfrukost tillsammans. Men eftersom Kalmar behagade anordna Ironman, ett triathlon av grymmaste sorten med många deltagare och åskådare, just denna lördag så var samtliga hotell fullbokade. I stället blev vi bjudna på frukost nere i Kalmarsundsparken. Gigantisk frukost, i solsken vid havet? Samtliga hotellfrukostar kan faktiskt gå och dra något gammalt över sig i jämförelse med det. Punkt.


Efter denna fina inledning på dagen hade trettioåringen beställt "dag vid havet". Sålunda packades mat, filtar, presenter och annat in i bilarna och vi for till Öland, till Äleklinta norr om Köpingsvik, där vi njöt av denna "dag vid havet". Helt fantastiskt, och jag funderar smått på att låta reklamera det faktum att min egen födelsedag inträffar i slutet av oktober. En dag vid havet då blir liksom inte riktigt samma grej.

På väg över Ölandsbron mötte vi ett antal triathleter på cykel. De hade då avverkat ungefär halva sin cykling, en nätt liten runda på 18 mil. En riktig Ironman består av 4 km simning, följt av 18 mil cykling och avslutas sedan med ett käckt litet maraton med 42 km löpning. (hallå?! fatta träningsmängderna som krävs för att genomföra detta??)


Men vi lät triathleterna kämpa vidare, och körde till Äleklinta och havet och ägnade oss åt slappande på filt, doppande i hav (inte jag, nöjde mig med att doppa fötterna. Det var max 16 grader i det där vattnet.) ätande av mat och tårta, drickande av öl och kaffe och utövande av allmän vällust.

En dag vid havet? Bra val, Ida!! Och tack för att vi fick vara med!


Himla bra sätt att få honom att hålla sig lugn och stilla...?
Moster och systerdotter är mer än lovligt lika varandra. Är vi helt säkra på moderskapet här? Eller är de systrar? Egentligen??


Mannen som vägrade gå två gånger...

3 kommentarer:

 1. Härliga bilder från en härlig dag!:-)

  SvaraRadera
 2. Tack själva! Beställer man bara vädret lååångt i förväg, så går det!;)
  Kram syster

  SvaraRadera
 3. Aha! Då är det vi som alltid har för dålig framförhållning, helt enkelt...

  SvaraRadera