söndag 23 februari 2014

23. Maskinen jag inte klarar mig utan

Vi har väl en lika stor maskinpark som de flesta hem. Kaffemaskinen, dammsugaren, datorerna, diskmaskinen, högtryckstvätten (nja, mest oäkte makens), glassmaskinen (väldigt mycket bara Lisas).

Det mesta hade man nog egentligen klarat sig utan. Det hade varit besvärligt - men det hade gått.

Utom en.

Tvättmaskinen. Alltså - hur gjorde man bara förr, när man inte hade tvättmaskin?? Ja, jo, jag vet hur det rent praktiskt gick till: man samlade ihop smutstvätten till enorma berg av kläder som man sedan tvättade i storbykar. Man hade inte så många kläder, och dem man hade vädrade man. Man använde svettlappar i ärmhålorna. Man hade väl troligen smutsigare kläder. Man hade enorma mängder lakan och kökshanddukar.

Men nu - pajar tvättmaskinen bara för en vecka eller så, så är det katastrof. En familj på fyra, där åtminstone tre tränar regelbundet. Vi kör ungefär en tvätt varje dag, och så fyra-fem tvättar på måndagar när jag kör vår "storbyk". Tvättmaskinen jobbar jämt, jämt, jämt.

Det är verkligen den bästa maskinen. Och den gör så att vi egentligen bara behöver ha en uppsättning lakan (plus någon till eventuella nattgäster), så att vi kan träna så mycket som vi gör och inte behöver ha svettluktande träningskläder liggande någonstans.

*går och klappar den lätt flämtande tvättmaskinen lite. kliar den lite vid sidan av luckan. det gillar den.*


Det här är ett inlägg från listan jag gjorde för februari, en bloggrubrik för varje dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar