torsdag 29 november 2012

48 små presenter

Varje år så här års så får jag och Håkan något jagat i blicken. Nä, det är inte själva julen för den är det många veckor till och inget att hetsa upp sig för ännu. Men när november börjar närma sig sitt slut så börjar vi känna stressen. Stressen av att ännu inte köpt de 48 små presenterna.

Om någon läser det här som ännu inte fått barn men som vill ha det så småningom - lyss till ett visdomens ord från En som Vet: Skaffa inte en presentadventskalender till ditt lilla söta barn!! Det känns kul och spännande och gulligt det första året. 24 små presenter skaffar man lätt: gulliga strumpor, nappar, kravlösa prylar. Men rätt var det är har du två barn. Och då måste även barn nr 2 ha en presentadventskalender, förstås. Det blir 48 presenter. (tre barn eller fler blir högre matematik och är inget för min stackars bibliotekariehjärna...) Äsch, säger du till dig själv, när de blir lite större så växer de ifrån de där kalendrarna. Och hur svårt kan det vara att köpa småprylar? Lite suddegum och gulliga hårsnoddar så är det fixat. Nej, säger jag, de växer inte ifrån det.

Har man en gång infört en presentadventskalender - så har man presentadventskalender tills barnen flyttar hemifrån. Kanske även sen, men det vågar jag inte fundera på.

Det ska vara presenter som inte är alltför dyra, förstås. Sisådär 10 - 30 kr styck, lite dyrare på julafton kanske. Annars blir det en väldigt dyr kalender. Det ska vara lite roliga saker. Det ska inte vara för många dagar med godis i paketen (bra nödlösning annars). Det ska inte vara något som de fick förra året. Det ska helst vara likadana saker till bägge barnen varje dag, eller rätt likvärdiga saker. Sakerna ska inte ta för stor plats, för då blir det trångt i adventskalendern. De ska inte väga för mycket för då går adventskalendern sönder.

Och så måste de vara färdiga tills morgonen den 1 december.

Vi körde till Burlöv centrum i går eftermiddag, Håkan och jag, för en timmes powershopping. På Burlöv centrum finns T*G*R. Tack alla fiffiga affärsgudar för T*G*R!! Där köpte vi ungefär 40 av de små presenterna och sen var vi ju nästan klara.

Ikväll har vi suttit och slagit in 24 paket var. Det är inga vackert inslagna paket med krusade snören och sånt grejs - nä det handlar mer om att vira in prylarna i papper, slå snöre om och knyta fast så hårt som möjligt. Vi slog upp varsitt glas vin och jobbade på.

Lisas. Tema rött. Carolina har slagit in.

Eriks. Håkan har slagit in. Mer genomtänkt färgkombination.

Klara! Med en dag till godo! (för inte ville vi sitta på en fredagskväll och pilla med paket)5 kommentarer:

 1. Jag och min syster fick en gemensam - varannan dag var - och bara några få år. Vi klarade av att sluta... Det är inte så att ni ändå tycker det är lite kul själva...?
  Fast detta var ju på 80-talet och kraven lite mindre, kanske.

  SvaraRadera
  Svar
  1. OK då, lite kul är det. Men hade inte T*G*R öppnat här för några år sen så hade vi nog varit hårda nog att sluta vare sig de ville eller inte.

   Radera
 2. Jag tror att det är så att mamma o pappa egentligen tycker att detta hör till julens höjdpunkter. Det förstår man av de vackert inslagna presenterna om inte annat. (Släkting på långt håll)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eeehh...vackert inslagna....?? Det ser bara väldigt imponerande ut när alla hänger ihop - men jag kan försäkra att det handlar om väldigt basic paketinslagning, typ skyler-pappret-är-det-OK.
   OK, då, lite mysigt har vi när vi sitter där och har tomteverkstad. När väl alla presenterna är inköpta och uppradade i ordning på bordet och allt är igång, liksom. Och så gott rödvin till det.

   Radera
  2. Tänkte väl det...

   Radera