måndag 3 oktober 2016

Igår, och idag - eller Beware of the angry bibliotekarie!

Igår: Köpa perenner till halva priset, för vill försöka plantera saker i trädgården nu innan det blir kallt, och tar det sig så tar det sig. Ja, bra idé! Även om de där syrenerna såg hyfsat halvvissna ut. Och så: hem och fixa till den där hörnan på trädgården där de ska planteras så de har någon chans att rota sig. Flytta jord. Gräva. Få jorden att stanna kvar i platåer genom att stadga upp den med rader av stora stenar. Ja! Hämta stora stenar från grannens stenhög (grannarna har också fått kommunalt VA installerat och haft grävare), hämta stora stenar från den plats i trädgården där de landade efter grävningen i vintras. Ja, bra! Carolina är Hulken! Carolina orkar allt! (och vill bli färdig med det här idag!)

Oj, ja just det ja: Carolina har haft lite problem med axeln och nacken de senaste dagarna efter att tydligen ha sovit lite snett någon natt. Blev det bättre av att bära tunga stenar?

Svar: nej.

Igår kväll: Aj. Aj. Aj.

Idag: Aj så inihelvete aj. Har knappt sovit i natt. Har ont typ överallt på vänster sida: axeln, nacken, ryggen, hela jämra armen... Har försökt massera in Voltaren, så att det skulle liksom gå in i porerna och mirakulöst läka allt överansträngt, men det funkade inte så där värst omgående. Inte ens efter en timme. Eller två. Har ont och är gnällig.

Idag: Carolina är direkt människoovänlig. Tycker alla barn (och alla vuxna) som besöker biblioteket är dumma och jobbiga och kommer med frågor i onödan. Tål inga ljud. Särskilt inte skrattande barn. Hade bäst passat i madrasserad cell (fast inte fasen hade det gjort mindre ont då?)(fast folk hade sluppit mig och mitt absoluta noll-tålamod idag)

Synd om.

Sensmoral: Bär inte tunga stenar om du redan sedan innan har nackspärr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar