söndag 20 mars 2016

Mot en annan vardag!!

4 april, om bara ynkans två veckor, byter jag vardagsliv. Då börjar jag jobba på Häljarps bibliotek!

Häljarps bibliotek är ett folk- och skolbibliotek, som ligger på Sandåkerskolan i Häljarp strax söder om Landskrona. Jag kommer alltså att tillhöra Landskronas biblioteksorganisation, och också jobba en eftermiddag i veckan inne på Landskrona stadsbibliotek. Men resten av tiden ska jag husera ute på Häljarpsfilialen. Alldeles ensam! Och det är faktiskt det bästa av alltihop - jag ska ensam ta hand om vuxen- och barnlitteraturen och dessutom ska jag vara skolbibliotekarie för Sandåkerskolan (4-9). Alltihop - bokinköpandet, bokuppsättandet, bokpratandet och sagostunderna... mitt!

Jag ser oerhört mycket fram emot detta. Enormt! Ska bli så kul att få lära känna sisådär fyrahundra barn närmare igen. Jag har nämligen saknat det väldigt mycket.

Jo, för nu hör jag er: Ska du redan byta jobb? Du började ju i Trelleborg i skolbibliotekspoolen så sent som i augusti?? Ja, det gjorde jag. Och ja, det har varit en intressant tid. Och ja, jag har haft väldigt, väldigt trevliga kollegor (som jag kommer att sakna...). Men - som jag har saknat att ha de där barnen och ohängda tonåringarna omkring mig varje dag! Och jag har saknat att ha bokhyllor fyllda med böcker som jag har exakt koll på vilka de är, eftersom det är jag som har köpt in dem. Och jag har saknat kombinationen - att känna mina låntagare och att veta vilka böcker jag har, så att jag kan hitta rätt bok till rätt person... Jag har helt enkelt saknat att jobba på ett bibliotek hela tiden, och ha den där kollen.

Nu får jag det! Yej! Jag är så väldigt lycklig för det!


6 kommentarer: