lördag 10 januari 2015

Om goda föresatser

IDAG ska jag ta tag i mitt liv. Idag är första dagen på resten av mitt liv. Idag ska jag ge mig ut och springa en längre runda. Vederkvickt av detta ska jag skriva många kloka och kvicka inlägg på mina bloggar innan jag intager ett mellanmål bestående av frukt. Till middag äter jag mycket av grönsakerna, ingen fet sås, tar inte om av maten. Och när jag blir lite småsugen framåt kvällen så gnager jag på en morot. IDAG ska jag vara så duktig, så.

Det regnar ute. På tvären. Det blåser och jävlas och öser ner. Och den här boken är så bra...

Idag ska jag trots allt hoppa över löpturen. Men jag ska ändå ta en lång och frisk promenad! Det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder. På med regnbyxor, upp med huvan på dunjackan och så ut och gå. Därefter ska jag vederkvickt skriva många kloka och upplyftande inlägg på mina bloggar....etc...etc...

Jäklar vad det regnar ute. Det är precis grått. Och nu blåser det ännu mer. Och den här boken är nästan slut...måste veta hur det går.

(Son, som precis varit ute med grannarnas hund: "Mamma? Det är inte mysigt ute. Nä, du behöver inte gå ut.")

OK. Eftersom det stormar och regnar kan jag just idag få hoppa över både löptur och promenad. Men till mellanmål tar jag... äsch. Det är mycket godare med mackor till mellanmål än jämra frukt. Och nog kan jag hoppa över bloggandet idag också? Jag har ändå inte bloggat på en vecka, folk tror nog ändå att jag har gett upp. Men till middagen ska jag äta mest grönsaker, och hoppa över feta såsen, och när det suger efter sött ikväll ska jag gnaga på en morot.

Fast bara lite sås, kanske? Kan nog inte skada. Och det är ju synd om den där sista köttbiten och de där potatisarna om ingen äter upp dem? Med lite sås till?

Och ostbågar är så himla mycket godare än morötter.

Mmmmmm...

(men IMORGON? Då ska jag börja mitt nya liv. Då ska jag ut och springa. Och vara hurtig hela dagen.)

4 kommentarer:

 1. I morgon är en annan dag, en bra sådan... (M)

  SvaraRadera
 2. Och på måndag, då...! (måndagar är alltid bra dagar att påbörja nya saker)

  SvaraRadera
 3. Jag ska rensa garderoben och gå genom och sortera tråkiga viktiga papper. Imorgon alltså. Alltid imorgon.

  SvaraRadera
 4. Gör inte det idag som kan skjutas upp till i morgon ;)

  SvaraRadera