söndag 27 juli 2014

Reseförberedelser à la familjen LG

Så i morgon är det dags för familjen LG att resa iväg två veckor med husbilen. Vi tänker oss genom Tyskland, Tjeckien och Österrike - men det kan ändras beroende på lust och väder. Hur förbereder vi oss för detta, då? Förutom att packa ner typ allväderskläder som passar för 30 graders värme eller 15 grader med regn? En husbil har rätt begränsade packutrymmen, så man får välja noga.

Fadern - får ett stort behov av att köpa nya saker inför resan. Vår gps är gammal och ouppdaterad. Den skulle behöva bytas ut. Och behöver vi inte en TV till husbilen? Och givetvis är det nu cykeln ska få det där nya framdäcket den behöver. Fiffig husbilselektronik typ 149 olika laddarsladdar behövs förstås alltid inventeras och fyllas på.

Modern - går runt och oroar sig för allt som möjligen skulle kunna hända. Husbilen kan gå sönder. Vi kan gå sönder, bli sjuka och vara tvungna att åka till sjukhus. Vi kan bli rånade. Vi kan krocka. Vi kan räkna fel på pengarna och bli panka mitt i en tjeckisk bondby. Herregud, allt kan hända. Egentligen borde det vara säkrast att ställa husbilen på bekvämt avstånd, typ Röstånga camping, i två veckor och njuta av tryggheten där. Fast det är svårt att se Brandenburger Tor och utsikten från alptopparna då förstås.

Dottern - tror inte hon kommer att överleva denna prövning. Två veckor utan wi-fi!!? Två veckor utan bästisen Magda? Det är inte att stå ut med. Inte kunna chatta med kompisarna på Kik. Inte följa sina livsviktiga kanaler på Youtube. Jamen fatta...det här är allvarliga saker och förmodligen kommer dottern att drabbas av sociala svårigheter redan vid ankomsten till Rügen.

Sonen - reaktion 1: "Va? Ska vi åka någonstans?"
reaktion 2: febrilt installerande av spel på laptopen, spel på 3DS, på vanliga DS, på telefonen... Här gäller det att överleva. Husbilar är av ondo. De är trånga, luktar illa, man blir åksjuk i dem...och man kan inte ta med sitt PS3 i dem. Elände.

Så, i morgon åker vi. Jag ska försöka uppdatera bloggen så ofta jag kan. Men det är ju det där med wi-fi...


5 kommentarer:

 1. Önskar er en riktigt härlig semester! Allt löser sig :-)
  Kram GP

  SvaraRadera
 2. Njut nu av en härlig semester och hoppas att ni får se och uppleva mycket under resan. Hoppas också att vädret blir bra och inte så varmt som det har varit nu. :-)
  Kramamma

  SvaraRadera
 3. Tack! Vi ska njuta och jag ska försöka lugna ner mitt oroande så mycket jag kan :)

  SvaraRadera
 4. Ha en skön semester! Hoppas alla farhågor kommer på skam.

  SvaraRadera