torsdag 21 juni 2012

Vad skönt att inte jag...

Jag mötte två vägmaskiner idag när jag var ute och körde. De kröp fram i vägkanten. Den första hade en lång arm med någon slags lie (heter det säkert inte i vägmaskinssammanhang) som slog gräset i vägrenen lite längre ut. Den andra hade en kortare arm med en gräsklippare (heter det säkert inte heller i vägmaskinssammanhang) och klippte gräset kort i vägrenen närmast vägbanan.

Det gick verkligen inte fort framåt. Klippandet tar väl sin tid. Men jag undrar vad man sitter och tänker på när man sitter där och kör? För "klipp-armen" är säkert automatiskt inställd på var det ska klippas. Tittar man på trafiken som måste köra om maskinerna? Molnformationer? Löser man korsord? Lyssnar på ljudbok eller radio? Spelar 15 partier WordFeud samtidigt?

Alltså - jobbet måste göras och jag är så glad att det är någon som vill göra det. Jag bara vet att efter 3 timmars vägrensklippande så hade jag nog skrikande sprungit ut över åkrarna. Mer action! Fast jag hade förstås aldrig klarat av ett verkligt stressande jobb heller, exempelvis stå i kassan på McDonalds. Då hade jag legat gråtandes hopkrupen i ett hörn efter 2 timmars lunchrush.

Men så enformigt: "Och när ni är klara med 108:an mellan Svedala och Staffanstorp så går ni på väg 11 mot Sjöbo" liksom.

En gång mötte jag en vägmaskin som körde en liten bit i taget, stannade upp vid de där vita reflexstolparna i vägrenen och gjorde rent dem med en vägreflex-göra-ren-apparat (heter det garanterat inte) kopplad till en lång arm fastsatt i maskinen. Köra, stanna, skrubba. Köra, stanna, skrubba.

Återigen - jobbet måste göras och någon måste göra det. Men tänk vad skönt att jag får prata om böcker med barn i stället om dagarna!

2 kommentarer:

  1. En nyttig tankeställare det där, tänk så många sådana jobb som utförs. Hur står dessa människor ut egentligen? T ex att vara lokalvårdare i en skola, precis när golvet i den lååånga huvudkorridoren är våttorkad och glänsande så väller det in en massa elever och efter tio minuter är det rena fina golvet ett minne blott. maman

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis! Det kan bara vara tillfredsställande att städa på en skola när det är sommarlov. Tänk att äntligen få sätta händerna i sidorna och titta ut över de nystädade ytorna! Och få veta att de kommer att vara så fina i flera veckor!

      Radera