måndag 14 november 2016

Bullfestboken part 2

För ett tag sedan lånade vi hem boken Bullfest från biblioteket. Det gick nämligen inte att bläddra i den utan att bli akut sugen på ungefär tretton eller fler av alla bullsorterna, och de bara måste provbakas.

Allra först provade vi något rätt så tryggt men ändå så gott: kardemummasnurror. Väldigt goda blev de, och tog slut på mindre än en vecka. Dörren på frysen gläntades på så ofta att frosten lade sig tjock därinne. Så här såg de ut:


Igår ville vi prova något annorlunda. Hela boken är full med sånt: pepparkaksbullar, bullar med rabarberkräm eller jordgubbar, med hallonmaräng och till och med med hallonbåtar (fast just det receptet hoppar vi nog över). Och så det här: Kokosbullar.


Kokosmjölk i degen i stället för vanlig mjölk, fyllning av vaniljkräm (egengjord), mandelmassa och riven kokos, och så penslade med sockerlag efter gräddning och strösslade med kokos. Vad kan gå fel med det?

Nädå. Inget gick fel. Och de blev goda. Fast inte så där himlastormande goda som jag nog trodde, mer ok goda. Och nog inte värda det extra jobbet de ändå innebar.

Här är de live... möjligen tar även de slut inom en vecka?
Tro inte att vi därför låter bli att testa recepten i Bullfest! Nädå, näst ut kommer pepparkaksbullarna vara, fulla av pepparkakskryddor och så med lingon i fyllningen. Spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar