onsdag 13 maj 2015

DE vet säkert vad de håller på med. Jag borde troligen slappna av.

Idag har vi Rörman i Svedala här hos oss. De ska installera vår nya elpanna. För att de ska komma åt alla rör de behöver har vi monterat ner skåpen i den delen av köket. All maten står på golvet i vardagsrummet. Allt annat står på golvet i garaget. (jävlar-i-min-lilla-låda vad många prylar man har när skåp töms). Möbler i köket har flyttats undan. Just nu läggs golvpapp ut som en fin gång från ytterdörren ända in till där pannan står ("det finns ingen närmare ingång i huset?" "nej, tyvärr").

Vattnet kommer att vara avstängt hela dagen. Vi har vatten upptappat på dunk och i vattenkannor i badrummet (både jag och barnen är lediga idag). Elen kommer nog också att stängas då och då? ("mamma? kunde inte detta väntat tills jag var på scoutläger? va? vavava? Och NEJ jag tänker INTE läsa en bok i stället för att spela datorspel, är du dum eller?") Det ska borras hål i ytterväggen för att ansluta till ytterdelen till elpannan (som är en vatten-luft-blablabla-grej).

Vi har behövt byta ut den här elpannan (den är från 1970-talet...) i många år. Det är skönt att det äntligen blir av.

Men.

Alla som känner mig åtminstone lite vet hur jag känner mig just nu. Saker händer i mitt hus. Saker är inte som vanligt. Saker kanske går fel. Männen från Rörman kanske pratar rörmokiska med mig, och jag talar inte rörmokiska. Inte el-snack heller. Jag gillar det inte. Alls.

En sån härninga ska det bli

2 kommentarer:

  1. Kom hem från en iskall tvåtimmarssession på lekplatsen (massa kräksjuka barn på dagis, så mitt fick vända i dörren) och insåg att vi inte hade ström. Jag som längtat så efter varm choklad. Det varade bara en timma, men eftersom jag inte var beredd var det lite besvärligt så jag förstår din känsla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. När strömmen går sådär utan att man vet varför är en timme jäääättelång. Och oj så många apparater man försöker sätta igång fast det inte går. Hoppas du har blivit varm nu iallafall!

      Radera