onsdag 18 mars 2015

Dagens tio

Inspirerad av Onekligen-Lisa kör jag en dagens tio:

Dagens aj: ena hälen när jag gav mig ut att springa idag igen efter att ha sprungit nattorientering (jodå!! plötsligt händer det...) igår kväll. Hälen ville vila, sa den.
Dagens gullegullegulle: killarna i tvåan som kommer in till biblioteket varje lunch. Dels för att de gillar att hänga där, dels för att de lånar och läser böcker. Men helt förutom det är de så himla gulliga och söta och kloka att jag vill krama dem hela tiden. Fast det gör jag inte.
Dagens kram 1: vår Erik som håller om midjan på grannens Erik när de på samma moppe åker iväg till scouterna.
Dagens kram 2: när Lisa går runt och bär på boken hon läser just nu som är så bra, så bra, så bra...
Dagens chock: när jag bokpratat för åttorna i fyrtio minuter och de...lånar några av böckerna! (obs! händer typ aldrig med åttor)(fast sedan kan de komma i smyg på rasten eller efter skolan har slutat och låna)
Dagens njut: att få lyssna på Anna-Maria Källs uppläsning av Trosells Hjärtblad. Så bra hon läser! Har en ny favoritljudboksuppläsare nu.
Dagens starka: wok-middagen med nudlar och nog lite för mycket sambal oelek. Fast gott.
Dagens gula: det ytterst i toppen på påskliljorna som slår ut vilken dag som helst.
Dagens unn: att jag låter mig själv fortsätta med min fantastiska och braiga och väldigt tjocka fantasybok trots att jag har åtminstone tre måste-böcker som måste läsas ungefär igår.
Dagens rygg-rys: När Lisa spelar Ljusa kvällar om våren på fiol, och det är just det utomhus. Åh, hon spelar så fint och jag önskar att ni kunde få höra när hon spelar den...


3 kommentarer:

 1. Filma henne, eller i närheten av henne, när hon spelar. Vill gärna höra!

  SvaraRadera
 2. Det är strictly forbidden numera, åtminstone att lägga upp det på nätet så det kan visas. ("nej mamma! Nej!") Men kan lägga det på telefonen så du kan höra nästa gång vi ses.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om hon inte är med i bild? Men på telefonen blir fint. Älskar den sången!

   Radera