måndag 30 mars 2015

Dagens nära-spy-upplevelse

Jag vet att man behöver göra rent bakom spisen med jämna mellanrum. Jag veeet det. Varför är det då förvisso jämna mellanrum men med pinsamt lång tid mellan gångerna det händer i det här huset? Typ en eon? Varför kan jag inte bespara mig det här med att dra ut spisen och nästan spy åt det som ligger där bakom, på väggarna och på golvet? Matrester, döda spindlar och någon onämnbar svart sörja. Fy f-n rent ut sagt.

Nu kan i alla fall vem som helst dra ut spisen i vårt kök och kontrollera. Där är rent. Det jag nu hoppas på är att nästa "mellanrum" inte sträcker sig till min pension bara.

En annan fundering i sammanhanget: Den här giftgröna gojan ICA säljer på sprutflaska och kallar "Basic Badrumsrengöring" . Den är så vansinnigt effektiv att jag lite undrar vad haken är? Med det priset? Vad i herrans namn innehåller den egentligen?


Den kanske borde grävas ner på samma ställe som kärnkraftsavfallet.

I vilket fall räckte det med att spruta över spisens sidor en gång och torka rent med en fuktig trasa några minuter senare, och åratals (ja, flera år är också ett "mellanrum") matrester bara försvann. Borde jag kanske använda handskar när jag tar i det där medlet?

4 kommentarer:

 1. Låter inte som nåt KRAV-föreningen skulle använda, men det är kanske nåt vi borde köpa hem. Jag kan inte påminna mig om att vi gjort rent bakom spisen en enda gång sedan vi flyttade in. För fem år sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går att putsa koppar med också, det där rengöringsmedlet.
   5 år? Värre än vi, ju. På med handskarna och ut med spisen - you are in for a ride...

   Radera
  2. Njä, det är väl ingen stress med det. Kommer säkert fler möjligheter till äckelstädning. Mitt mentala tillstånd (trött så ögonen tåras) uppmuntrar inte den sortens aktiviteter...

   Radera
 2. Nä, det är definitivt ingen stress. Smutsen springer ingenstans utan väntar snällt på att du får tid och lust att brottas med den :)
  Hoppas du får sova hela nätter snart så du inte är så där trött.

  SvaraRadera