fredag 3 oktober 2014

Ruin-nörd? Ruin-spotting??

Jag sitter och letar efter en lämplig bild till ett inlägg jag håller på att skriva till Kulturkollo.se, ett inlägg som kommer att handla om hemligheter i böcker. Och jag tänker mig en bild på några gamla intressanta ruiner.

Nu har jag hittat ungefär 987 bilder som kan passa.

Vad är det med mig och ruiner? Jag ÄLSKAR gamla ruiner! Att se på bilder av dem, att gå i dem, att fundera över hur det såg ut där förr, vilka som levde där, hur livet var då. Och det finns ohälsosamt många fina bilder på ruiner på nätet som jag kan sitta och drömma över så det kommer att bli helt omöjligt att välja.

Testar pilkastningsmetoden. OK, den bilden tar jag.

Eller den. Eller kanske den? men oh, titta på den där bilden, med dramatiska moln i bakgrunden...eller oj, titta där är en ziqqurat. En borg. Ett hus. En nedrasad katedral. Ett slott. En stenhög som kanske var ett hus men man undrar ju....undrar vem som levde där?

Eller den.

(kan någon knacka mig på axeln om någon timme och väcka mig ur ruin-transen?)

3 kommentarer:

  1. Känner igen mig, jag är också väldigt fascinerad av ruiner. Jag kan gå igång av att se en ruin av en gammal trappa, "vilka har gått där genom åren, vad gjorde de och varför?" osv. Jag läste en gång en vacker dikt som hette "Den gamla nötta trappan". Det är inte klokt men den fick mig faktiskt att börja gråta, jag blev så tagen. (M)

    SvaraRadera
  2. Valven hade jag valt. Men visst är det fascinerande att fundera över vem, vad, när...

    SvaraRadera
  3. Det blev den översta bilden, till slut (men hade precis lika gärna kunnat bli valven, eller någon av de andra 900+ eller så bilderna jag tyckte om) :)

    SvaraRadera