måndag 10 september 2012

Vad man kan klämma in att göra en söndag när man äntligen vill köra i sin nya husbil

Vi fick inte ihop det så vi kunde övernatta i husbilen den här helgen heller. Men vi ville så gärna husbila! Så vi hade en husbilsdag ändå på söndagen och låtsades att vi hade sovit i den också.

Jaha, vad kan man hitta på om man har en söndag och en husbil och upptäckarlusta?

Man kan börja med att köra upp till Kjugekull norr om Fjälkinge för där är det en alldeles fantastisk natur som inte ser ut som något annat i Skåne. Inlandsisen har rumsterat om med landskapet här och bestämde sig för att just på Kjugekull var det en utmärkt plats att parkera alla stora stenar den hade burit med sig. Så det gjorde den. Här ligger enormt flyttblock på enormt flyttblock och det är helt galet stenigt! Och helt galet roligt att gå runt bland och klättra lite här och krypa in i någon grotta där.

Faktiskt började vi med att orientera bland alla stenarna, Håkan och jag (för som av en händelse råkade det vara DM i stafett vid Kjugekull just idag...). Där hade vi försökt orientera redan igår när det var DM i medel. Alltså - det är riktigt svårt att orientera när allt är stenar och man har som kontrollpunkt "Stenen". Då gäller det att vara duktig. (jag är inte så duktig så jag tittade på oerhört många stenar innan jag hittade just de stenarna som jag skulle hitta)

Men sen hämtade vi barnen som under tiden roat sig själva i husbilen och så klättrade vi runt på Kjugekull ett tag.När vi hade klättrat runt lite på Kjugekull hade vi blivit väldigt hungriga. Husbilen ville till Österlen. Så vi styrde kosan mot Stenshuvud och Café Annorlunda, för vi tyckte det var bäst att bottna med lite kakor och bullar innan det var dags för middag. Mmmm, Café Annorlunda...där kan man inte banta. Så det gjorde jag inte.


Efter kakorna blev vi lite slöa så några av oss vilade lite i husbilen medan några andra av oss (jag och Lisa gick ner till stranden vid Stenshuvud och kollade om vattnet fortfarande var varmt. Det var det inte. Det har nog inte varit varmt sedan 1994. Men det var fint att vara på stranden en stund i alla fall.Fast kakorna låg fortfarande tungt i magen och vi behövde lite mer motion, tyckte vi, så vi klättrade förstås upp på toppen av Stenshuvud också. Väl där uppe fick Erik vila en stund för han var genomförkyld hela söndagen så att klättra upp på ett av Skånes fåtaliga berg var väl egentligen inte världens bästa idé för honom. Men utsikten där uppe är ju väldigt fin.


Sen hade vi faktiskt lyckas motionera bort bullarna och kakorna och tyckte det var dags för middag och scenbyte, så vi körde till Ystad Sandskog. Där lagades det carbonara och konstaterades att det var rena tsunamivågorna som kom mycket högre upp än vad man kanske hade tänkt sig. Dvs ända upp på somligas skor och byxben.
Ja, och sen var det väldigt sen kväll och husbilen fick snällt köra hem till Vismarlöv och lägga oss så vi kunde gå upp i tid på måndagen.

3 kommentarer:

 1. En helt underbar söndag alltså. Det hade vi också, ja lördag med, fast vi tillbringade dagarna lite annorlunda. Gissa med vad!?
  Vilket härligt septemberväder vi har nu, hoppas det fortsätter lite till! Maman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni kan väl aldrig ha spelat golf?

   Radera
  2. Jo, golf i fantastiskt sensommarväder i dagarna två och så kräftor med tillbehör i goda vänners lag hemma på vår balkong.

   Radera