lördag 16 november 2019

Motgifter mot novemberdepp

Det är mörkaste november, ute regnar det och livet är just så där allmänt tjolahoppigt som det kan vara i november. Kaffekokaren har dött och vi får banne mig ha lamporna tända inomhus mitt på dagen för att det är så mörkrans mörkt.

Så vad har vi för motgifter att ta till mot allt detta mörker och regn?

1. Min Nya Bil , min ostbågeracer, min Mini One. Bara att gå ut och titta på den gör mig glad. Det var precis därför jag valde just den, plus att den är så galet rolig att köra.
(pinsam fakta: jag pratar bebisspråk med den. När jag kommer ut på morgonen, eller hem från bussen på eftermiddagen, så klappar jag den lite framme på motorhuven och säger något i stil med "hej lilla bilen, så fin du är, ska vi ut och åka lite? och naaaw så söt du är...")


2. Nya löpartights. Jodå, jag fick ju åka och lämna in den döda kaffekokaren på reparation (Moccamaster har lång garanti och borde ju inte gå sönder, kan man tycka, men strömknappen sa "fjång" och hoppade av, och när vi petat med fingret ett par gånger inne i strömbrytarhålet för att sätta igång apparaten så kändes det hela lätt vanskligt) - och råkade gå (om)vägen kring Stadium som råkade ha extrapris på vinterlöparkläder och jag råkade hitta tights, långärmad tröja och windstopperjacka till trevligt låga priser.
Och tänk dig väldigt tomterött? Rödare än tomterött faktiskt. Fast med någon typ av mönster i. Det är mina tights. Och jackan? Den är precis lika röd.
Fight November Med Färg!! Jag blir glad bara av att se de där röda kläderna, och orkar inte spela med i vädrets dysterattack genom att harva runt i svart och mörkblått och ännu mer svart längre. Och bara tänk så klädkodad jag kommer vara om jag får för mig att ta en löparrunda på julafton?


3. Mariekex. Jag har inte köpt, eller ätit, Mariekex på evigheter. Men så råkade det trilla ner ett paket av dem när jag handlade mat igår. Och så råkade det trilla ut några kex ur paketet lagom till att jag ätit min frukost (som inträffade vid sisådär 10.30 idag, älskar lördagsmorgnar). Och vet ni vad Mariekex smakar? De smakar barndom. Så är det. Minnen poppar upp i huvudet av fikor vid stranden eller i trädgården, eller att lägga ett kex i handen och knacka itu (blir det tre delar får man önska sig något). Mariekexen var de som alltid fanns hemma, de lite tråkiga (jämfört med hembakat och Ballerinakex som alltid har varit lite coolare pga smeten i mitten) men tryggt goda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar