tisdag 4 juli 2017

38 faktapunkter

Här kommer ett antal korta faktapunkter om mitt liv och leverne. Tänk dig att var och en av dessa punkter troligen skulle kunna generera ett blogginlägg långt som en smärre roman, och förstå att det är toppen på ett isberg du ser och att den här bloggskrivaren inte är så himla aktiv (just på bloggen, i alla fall):

1. Vår husbil står åter parkerad utanför vårt hus. Jag körde hem den från Varberg i torsdags.
2. Det var dyrt.
3. Som fan.
4. Den säger att den funkar nu, och vi har kört den tur och retur till Hovmantorp under den gångna helgen, men... vi litar inte på den längre.
5. Vi vill köpa en annan husbil.
6. Som har ugn och vändbara förar/passagerarstolar där framme.
7. Trädgården som finns innanför den där husbilen syns inte längre. Ogräset har tagit över. Jag vet inte vad som hände.
8. Lisa sommarjobbar tre veckor på Svedala kulturskola med att spela fiol i en orkester som uppträder på förskolor, äldreboenden och liknande.
9. Hon får lön för detta.
10. Själv plockade jag jordgubbar och hade 10-timmarspass i någon jämra souvenirbutik vid Solliden på Öland. Bland annat.
11. Jag är inte alls bitter.
12. Lisa har kommit in på sitt förstahandsval på gymnasiet: Naturvetenskapsprogram med musikinriktning på Malmö latinskola.
13. Hurra!
14. Ogräset har sedan jag skrev punkt 7 redan vuxit ytterligare 5 cm på höjden.
15. Erik får övningsköra alldeles för lite. Att han inte redan har tagit sitt körkort och hunnit köra tre varv runt jorden i egen bil eller övat på smarta undanmanövrar han sett på youtube (tänk James Bond) som han kan göra någon gång när det verkar vara trångt på motorvägen är helt och hållet mitt fel.
16. Möjligen kan det bero på att jag jobbar och han är ledig.
17. Fast han har jobbat. Sex dagar under två veckor, i Bokskogen, som ungdomsledare på ett dagläger med barn från olika fritids i Malmö. Han lärde dem orientera, passa kartan och att klia myggbett.
18. För detta fick han lön. Ungefär lika mycket som Lisa tjänar på 3 veckor.
19. Själv jobbade jag 18-timmarspass 8 dygn i veckan i åskskurar, stekande sol och snöstorm i ett travstall beläget 4 mil från närmaste busshållplats varifrån jag minsann fick cykla. Jag fick knappt någon lön alls och skulle vara tacksam för att jag "fick jobba med hästar".
20. Vadå? Jag bitter??
21. Om ungefär tre dagar går jag på fem veckors semester.
22. Eller om exakt 75 timmar.
23. Jag längtar ganska mycket efter det.
24. Eller, jag längtar väldigt, väldigt mycket efter det. Mmmm.... sovmorgon! Varje dag!
25. I Hovmantorp, dit husbilen alltså mot all förmodan tog oss, var vi med på en orienteringstävling som heter Tjoget, som går varje år och har funnits i evinnerliga tider. Det är en stafett, där varje lag består av 20 personer. Starten går 15.00 på lördagseftermiddagen, och sedan springer laget alltså i tur och ordning under i princip det närmaste dygnet. Håkan sprang ut vid 02.45 på natten och jag klockan dum-i-huvet på morgonen.
26. Det var väldigt roligt.
27. Och mycket blåbärsris.
28. Kan berätta att det blir väldigt gott om blåbär i år.
29. Nu har ogräset förresten vuxit upp framför fönstren. Vi kommer inte att kunna se ut genom dem ikväll.
30. Jag har beställt tre olika müsliblandningar från ett ställe på nätet som heter mymuesli.se. Jag är mycket spänd på detta. Müsli är kul! Och kan vara så himla gott!
31. En blandning bestämde jag själv innehållet på där på sajten - tror det var crunchy havregranola, hasselnötter, äppel-kanel-crisp, kokosflingor, linfrön och några grejer till jag har glömt.
32. En blandning jag köpte var färdig, och har honungsgranola och björnbär i sig, med mycket mera.
33. Och en blandning fick jag med gratis - det var "presentkortet" på den som gjorde att jag hittade till mymuesli-sajten (och alltså lyckliggjorde någon reklammakare som tänkt ut att jag skulle bära mig åt precis som jag gjorde). Den ska enligt bildtexten nedan vara en tropisk dröm.
34. Och eftersom husbilen kostade så mycket att laga så är en tropisk dröm i frukosttallriken ungefär det närmaste vi kommer solsemester i år, så det får bli sommarens unn.
35. Nu har ogräset enligt uppgifter på radion vuxit ut över E6:an och orsakat köer. Jag kommer att få köra småvägarna hem i eftermiddag.
36. Men det brukar jag ju göra.
37. Och nog ska jag hinna till kvällens parkorientering som Malmö OK ordnar i Flygfältsparken? Absolut!
38. Hejdå!

What could possibly go wrong with this??2 kommentarer:

 1. Mycket underhållande studie i ogräsets beteenden ;-) Känns igen från en trädgård nära mig. Jag som gjorde ett rejält ryck för bara två veckor sedan!

  Sommarjobb man minns ... plantera om rosenbuskar i nya krukor i mörk, kall och smutsig trädgårdshandel eller kröka rygg och plantera om andra typer av buskar på ett fält tillhörande nämnda trädgårdshandel. För 15 kronor i timman!

  Hoppas husbilen orkar med att tar er till en trevlig plats på semestern :-)

  SvaraRadera
 2. Alltså, ogräsets växtkraft är otrolig! Två veckor efter man gjort ett ryck så har det återerövrat all mark och lite till. Fast låter man det helt vara är det snart katastrof. Det ser ALDRIG ut som på bilder från engelska trädgårdar.

  Man var ju så glad att ha fått ett sommarjobb...! Stod nästan och ville betala för att få jobba, liksom? Jag hade ett bra också, som kökshjälp i ett pensionatskök på Öland (finns det ens pensionat längre??). Det var förvisso dåligt betalt och jag hade en argsint dam som chef - men jag lärde mig laga mat!

  Ja, vi håller verkligen, verkligen tummarna för husbilen nu. Tanken är att vi ska upp till Värmland (vi också!) i slutet på juli för att springa orientering på O-ringen i Arvika.

  SvaraRadera