torsdag 7 juli 2016

Vi kallar honom Edward. Eller Bruce.

Häromkvällen när jag skulle åka iväg och ta med mig paraplyet eftersom det regnade, så upptäckte jag något i hörnan där bakom. Eller någon:Det är väl ingen världsomstörtande händelse, det där. Fladdermöss är inte direkt ovanliga på något sätt. Men vi har i alla fall aldrig haft någon hängande i uterummet, och jag har nog aldrig kunna kolla på någon så där nära. Jag fotade den, och la (förstås) upp på facebook och tyckte att vi hade fått besök av Edward Cullen i egen hög person. Nästa morgon var den förstås väck.

Men... nä?! Det där längst nere i uterumsdörrlisten, som såg ut som något halvruttnat löv - var inte det...? Jodå, Edward. Återkommen, till nästan samma plats men inte riktigt.


Nu har den faktiskt kommit tillbaka varje dag, och hängt sig i ungefär samma område. Inte hade jag en aning om att fladdermöss återvände till samma plats för att sova? Little did I know... men vi verkar alltså ha blivit med fladdermus på obestämd tid. Jag kallar honom Edward. Några i familjen föredrar Bruce.

Nå, den lille Edward-eller-Bruce verkar inte vara så där himla intelligent, alltid. Idag tyckte han att det var en bra idé att sova i den här halshuggarpositionen:Tur att vi såg honom innan vi stängde igen uterumsdörren hårt. Han flyttade sig sen till en något tryggare plats.Det är bra om han stannar. Eller hon?? En fladdermus tar tydligen väääldigt många mygg och andra insekter, och mygg slipper vi gärna i vår omedelbara närhet.

Mycket roligare och mer spännande än så här blir det inte om man bor på landet... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar