fredag 20 februari 2015

Det pågår ett VM i Dalarna

Om det är någon som undrar hur vi har det på vår semester i en stuga i närheten av ett antal skidbackar, så: jodå. Tackar som frågar. Vi har det hur fint som helst!

De första två dagarna åktes det skidor. Det var första gången för barnen Landin-Grubb, och alla vi som har åkt skidor utförs minns hur det var första gången man fick de där grejerna på fötterna. Tunga och inklämmande slalompjäxor, fastspända på ett par tunga brädor som inte alls vill förflytta sig framåt om marken är plan, och som inte gör som man vill när det börja slutta utför heller. Men de lärde sig, och var inte särskilt rädda av sig heller. Det var värre för den ömma modern som inte blev helt lugn förrän de bägge åtminstone rudimentärt hade lärt sig att svänga, stanna och inte ta träden i skogen till hjälp för att kunna får stopp på skidorna.Därefter lämnade vi tillbaka skidutrustningen och tänkte oss en dags vila, och sedan kanske åka mer utför senare i veckan, och möjligen också testa längdåkningsspåren som finns i trakterna häromkring. Men då bestämde sig vädret för att göra lite vår. Väldigt många plusgrader gjorde efter något dygn att precis allting flöt här, om det inte var livsfarlig blankis. Vi var förstås inte alltför svårövertalade till att hålla oss i stugan någon dag till. Och en dag till. (för nu lyser det nästan brunt i några av backarna, och skidspåren ser ut att ha försvunnit)

Vi i familjen LG är nämligen extremt duktiga på att lata oss. Om det är VM i skidåkning i Falun så är det nu VM i semester och slappa som gäller i Gesunda, stuga 7A. Vi sover länge. Vi äter oförsvarbara mängder godis. Vi spelar tv-spel, kollar på film, bloggar, läser böcker, tidningar och fanfiction. Vi laaaaatar oss - och det bästa är att ingen av oss är av den typen som hela tiden ska hoppa upp ur soffan och utbrista i ett "nä, nu måste det hända något!". I stället är vi mer lagda åt det som oäkte maken sa i morse: "Jaha - vad ska vi inte hitta på idag, då?"


Det är skönt. Det är jätteskönt.

Mellis...

4 kommentarer: